וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בראוניז עם מוס קפה

עוגיות בראוניז שוקלדיות מלאות בטעם מתוק – מריר, שמתכסות בשברי אגוזים

מתכון מאת: מערכת וואלה

בראוניז עם מוס קפה של מיכה תבורי שף קונדיטור בגלידריית "שקד". יעל צור,
בראוניז עם מוס קפה של מיכה תבורי שף קונדיטור בגלידריית "שקד"/יעל צור

מצרכים למתכון

  • לבסיס הבראוניז:
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 150 גרם חמאה
  • 120 גרם סוכר
  • 4 ביצים
  • 30 גרם (כף גדושה) קמח
  • 20 גרם (2 כפות) אגוזי מלך קצוצים
  • למוס האספרסו:
  • 75 גרם (מ-4 ביצים) חלמון
  • 125 גרם(¼1 כוס) סוכר
  • כוס אספרסו או כף קפה נמס מומסת עם חלב
  • 650 מ"ל (1/4 2 מיכלי) שמנת מתוקה

אופן ההכנה

  • 1. ממיסים שוקולד וחמאה יחד, ובמקביל מקציפים במיקסר את הסוכר והביצים.
  • 2. מערבבים את הקמח ביחד עם השוקולד והחמאה המומסים ומוסיפים תוך כדי קיפול את הביצים המוקצפות עם הסוכר.
  • 3. מעבירים לתבנית, מפזרים מעל את האגוזים הקצוצים ואופים בחום של 170 מעלות כ-13 דקות. מוציאים ומצננים.
  • 4. להכנת מוס האספרסו: מקציפים את השמנת יחד עם תמצית הקפה, עד לקבלת קצף יציב ומניחים במקרר לשעתיים – שלוש שעות לפחות.
  • 5. מקציפים את החלמונים יחד עם הסוכר, עד לקבלת מקצף יציב ובהיר.
  • 6. מקפלים לתוך השמנת המוקצפת את קציפת הביצים ומורחים אותה על הבראוניז. מניחים בקירור כשעתיים ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully