בראוניז שוקולד
מתכון לבראוניז שוקולד עם מראה של שבבי אגוזים וליקר פרנג'ליקו בפנים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- תבנית מלבנית בגודל של 20X30 סנטימטר או תבנית עגולה בקוטר של 26 סנטימטר
- 100 גרם חמאה
- 100 גרם שוקולד מריר 65 % קקאו ומעלה
- ½ כוס ועוד 2 כפות (160 גרם) סוכר
- 2 ביצים
- כפית ליקר פרנג'ליקו
- ¾ כוס קמח
- 1 כף (20 גרם) קקאו
- קורט מלח
- 50 גרם אגוזי מלך או לוז או פקאן
אופן ההכנה
- 1. ממיסים חמאה ושוקולד על בן מארי (סיר ובתוכו מים רותחים), מוסיפים 4 כפות סוכר עד להמסה.
- 2. בנפרד מקציפים את הביצים עם שארית הסוכר.
- 3. מאחדים את המסות, מוסיפים כפית ליקר פרנג'ליקו וקורט מלח.
- 4. מקפלים את הקמח והקקאו לתוך המסה ומעבירים לתבנית.
- 5. מפזרים מעל התבנית לקישוט: 50 גרם אגוזי מלך, לוז או פקאן.
- 6. אופים במשך 12-14 דקות בחום של 180 מעלות.