בראוניז במיקרוגל
מיועדים להכנה ממש כאשר אין זמן, אבל הם נחטפים במהירות. אפשר כמובן להכין אותם גם לא לאירוח והם טעימים ביותר כשהם קרים לגמרי. מתכון מתוך הספר "כל ארוחה חגיגה" מאת דידי דמרר.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 150 גר' שוקולד מריר, שבור לקוביות
- 120 גר' מרגרינה
- 1 כף אבקת קקאו לא ממותקת
- 1 ¼ כוסות סוכר
- 3 ביצים
- ½ כוס אגוזי פקאן קצוצים (לא הכרחי)
- 1 ¼ כוסות קמח תופח
אופן ההכנה
- 1. ממיסים את השוקולד עם המרגרינה והקקאו במיקרוגל (בערך 1 ½-2 דקות). כשהמרגרינה נמסה לגמרי, מערבבים עד שלא נשארים גושים. אם נשארו גושים, מפעילים את המיקרו ל-30 שניות נוספות, מוציאים ומערבבים.
- 2. מוסיפים את כל שאר החומרים ומערבבים היטב. יוצקים את התערובת לתבנית משומנת בגודל כ-25X20 ס"מ. מכסים את התבנית במכסה פלסטיק למיקרוגל.
- 3. שמים את התבנית במיקרוגל ומפעילים 7 דקות בעוצמה גבוהה. בודקים בעזרת קיסם. אם הקיסם יוצא לא יבש, מוסיפים עוד 1 דקה ובודקים שוב.
- מניחים להצטנן.