וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חלבה גזר עם קרם פרש

גזר מתוק וקרמי עם קרם מרענן עושים לכוס הקפה טעם של עוד וחשק לכתום

מתכון מאת: מערכת וואלה

חלבה גזר עם קרם פרש של השף ניר צוק. יעקב הרר,
חלבה גזר עם קרם פרש של השף ניר צוק/יעקב הרר

מצרכים למתכון

  • 700 גרם גזר מגורר גס (6-7 גזרים בינוניים)
  • 750 מ"ל (3 כוסות) חלב
  • 600 גרם (3 כוסות) סוכר
  • 7 תרמילי הל
  • 1 כפית קינמון
  • לקרם פרש:
  • 25 מ"ל (1 מיכל) שמנת מתוקה
  • 2 כפות שמנת חמוצה
  • קורט מלח

אופן ההכנה

  • 1. מחממים סיר על אש בינונית, מכניסים לתוכו את הגזר המרוסק ומאדים כארבע דקות תוך כדי בחישה.
  • 2. מוסיפים לסיר את החלב, הסוכר, ההל והקינמון. מביאים לרתיחה, מנמיכים מאוד את האש ומבשלים כשעה, מדי פעם מערבבים. מסירים מהאש ומצננים למשך 12 שעות.
  • 3. להכנת הקרם פרש: מחממים מעט את השמנת המתוקה. מסירים מהאש, מערבבים עם השמנת החמוצה ומוסיפים מעט מלח. משהים 12 שעות בטמפרטורת החדר. לאחר מכן שומרים במקרר.
  • 4. להרכבת המנה: מניחים על הצלחת טבעת מתכת ודוחסים לתוכה את הגזר. כאשר מסירים את הטבעת מתקבלת צורה עגולה, עליה שופכים מעט מהקרם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully