מסעדת חנן מרגילן, מערכת וואלה!

ליפיושקה: לחם בוכרי עגול

הלחם בנוי כך שמרכזו הוא שקוע, כך שיש מעין "בור" במרכזו. ישנו מכשיר מיוחד שמייצר את העיטורים שבמרכז אותו "בור". למי שמכין בבית אפשר פשוט להשתמש במזלג כדי לגרום לאמצע לשקוע.

ליפיושקה במסעדת חנן מרגילן (דנה מאירזון)
ליפיושקה במסעדת חנן מרגילן (דנה מאירזון)

מצרכים

  • ל-3 יחידות:
  • 1 ק"ג קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כוסות מים פושרים
  • לציפוי:
  • 2 ביצים טרופות
  • קצח ושומשום

אופן ההכנה

  • 1. לשים את כל החומרים עם הידיים למעט השמרים. לאחר 2 דקות מוסיפים את השמרים. לשים 5-6 דקות. הבצק שנוצר אמור להיות דביק ורך.
  • 2. מכסים את הבצק עם מגבת לשעה להתפחה.
  • 3. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים עגולים.
  • 4. לשים בשנית ומכינים מכל כדור עיגול בעובי 5 סנטימטר ובקוטר של צלחת קטנה. נותנים לבצק לנוח כ-10 דקות. במקביל מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 5. אפשר לעשות צורות עם מזלג במרכזו של הלחם מה שיגרום ללחם לשקוע במרכז כפי שנראית לפיושקה אמיתית.
  • 6. מורחים את הלחם בביצה או שתיים לפי הצורך ומעל מצפים בקצח ושומשום.
  • 7. אופים בחום של 180 מעלות כ-20 דקות או עד שמשחים.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם