לחם גרעינים ללא לישה
זהו לחם כבד ודחוס, ויאהבו אותו מי שאוהבים לחמים של פשתן. לא לשים הרבה את הבצק, בעצם אפילו מערבבים בלבד.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לכיכר קטנה:
- 250 גרם (13/4 כוסות) קמח לבן
- 250 גרם (13/4 כוסות) קמח מלא
- 2 כפיות מלח
- 2 כפות גרעיני דלעת
- 2 כפות גרעיני חמנייה
- 2 כפות זרעי פשתן
- 1 כף שמרים יבשים (כמות השמרים הגדולה היא שנותנת את התפיחה המהירה)
- 1 כוס מים חמים + 2 כפות גדושות דבש
- לציפוי:
- חלב
- זרעים או גרעינים
אופן ההכנה
- 1. ממיסים את הדבש במים.
- 2. מוסיפים עוד 1/3 כוס מים פושרים, מערבבים ומוסיפים את השמרים. מניחים לתסיסה כרבע שעה.
- 3.מערבבים שני סוגי קמח, מלח וגרעינים בקערה גדולה.
- 4. יוצקים עליהם את תערובת השמרים ומערבבים בכף לקבלת בצק אחיד.
- 5. מניחים לבצק לתפוח כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- 6. מחממים תנור ל-200 מעלות ובינתיים מורחים בחלב ומצפים בזרעים/ גרעינים.
- 7. אופים 40 דקות עד שהכיכר שחומה ומהתחתית נשמע קול חלול כשטופחים עליה. חשוב לא לפרוס לפני שהכיכר קרה.