וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לחם גרעינים ללא לישה

זהו לחם כבד ודחוס, ויאהבו אותו מי שאוהבים לחמים של פשתן. לא לשים הרבה את הבצק, בעצם אפילו מערבבים בלבד.

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה

לחם עם גרעינים. נמרוד סונדרס
לחם עם גרעינים

מצרכים למתכון

  • לכיכר קטנה:
  • 250 גרם (13/4 כוסות) קמח לבן
  • 250 גרם (13/4 כוסות) קמח מלא
  • 2 כפיות מלח
  • 2 כפות גרעיני דלעת
  • 2 כפות גרעיני חמנייה
  • 2 כפות זרעי פשתן
  • 1 כף שמרים יבשים (כמות השמרים הגדולה היא שנותנת את התפיחה המהירה)
  • 1 כוס מים חמים + 2 כפות גדושות דבש
  • לציפוי:
  • חלב
  • זרעים או גרעינים

אופן ההכנה

  • 1. ממיסים את הדבש במים.
  • 2. מוסיפים עוד 1/3 כוס מים פושרים, מערבבים ומוסיפים את השמרים. מניחים לתסיסה כרבע שעה.
  • 3.מערבבים שני סוגי קמח, מלח וגרעינים בקערה גדולה.
  • 4. יוצקים עליהם את תערובת השמרים ומערבבים בכף לקבלת בצק אחיד.
  • 5. מניחים לבצק לתפוח כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • 6. מחממים תנור ל-200 מעלות ובינתיים מורחים בחלב ומצפים בזרעים/ גרעינים.
  • 7. אופים 40 דקות עד שהכיכר שחומה ומהתחתית נשמע קול חלול כשטופחים עליה. חשוב לא לפרוס לפני שהכיכר קרה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully