וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קיש גבינה מנגולד ונענע ללא גלוטן

עלי המנגולד והנענע הירוקים, המשולבים בתערובת של גבינות מלוחות ותבלינים, מקנים לו טעם מיוחד וגם גוון יוצא דופן

מתכון מאת: בן עמי ברתיני שביט, מערכת וואלה

קיש גבינות, מנגולד ונענע. נמרוד סונדרס
קיש גבינות, מנגולד ונענע

מצרכים למתכון

  • לתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ:
  • לקלתית:
  • 200 גרם חמאה
  • 4 חלמונים
  • 3/4 1 כוסות (240 גרם) קמח תפו"א
  • 1/3 2 כוסות (240 גרם) שקדים מולבנים טחונים דק
  • 1 כף (10 גרם) מלח
  • 100 מ"ל מים קרים
  • למלית גבינה, מנגולד ונענע:
  • 500 גרם מנגולד שטוף ומיובש, קצוץ גס
  • 2 כפות שמן זית (לטיגון המנגולד)
  • 3 ביצים
  • 400 מ"ל שמנת חמוצה (2 גביעים)
  • 80 גרם גבינה בולגרית מגורדת
  • 2 כפיות נענע, קצוצה גס
  • ¼ כפית זרעי כוסברה טחונים
  • ¼ כפית אגוז מוסקט טחון
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

  • 1. במעבד מזון מעבדים חמאה וחלמונים לתערובת אחידה.
  • 2. מוסיפים קמח תפו"א, שקדים, מלח ומים ומעבדים עד שהבצק מתחיל להתגבש יחד.
  • 3. מוציאים את הבצק ומגלגלים לכדור. אם הבצק דביק מאוד, יש להוסיף מעט קמח תפו"א.
  • 4. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
  • 5. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 6. על משטח מעט מקומח מרדדים את הבצק לעיגול בעובי של כ-1/2 ס"מ. מניחים את עיגול הבצק בתבנית ומצמידים בידיים לדפנות ולתחתית. מכניסים למקפיא למשך כשעה לפחות.
  • 7. אופים את הקלתית באופן חלקי: מעבירים את הקלתית העטופה מהמקפיא לתנור מבלי להסיר ממנה את נייר הכסף ואופים למשך כ-15-20 דקות.
  • 8. מכינים את המלית, מרכיבים ואופים: מורידים את חום התנור ל-170 מעלות.
  • 9. שוטפים את המנגולד וחותכים לחתיכות בינוניות את החלק הירוק ולחתיכות קטנות את החלק הלבן.
  • 10. במחבת על אש בינונית מטגנים את החלק הלבן של המנגולד בשמן זית כדקה- שתיים, מוסיפים מעט מים וממשיכים לבשל עד שמתרכך מעט. מוסיפים את העלים הירוקים ומקפיצים מעט. מסננים מהשמן.
  • 11. בקערה מערבבים את המנגולד המסונן עם ביצים, שמנת חמוצה, גבינה בולגרית, נענע ותבלינים.
  • 12. מוזגים את התערובת על גבי הקלתית.
  • 13. אופים כ-40 דקות, עד שהבלילה יציבה והבצק אפוי לגמרי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully