וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חלה קלועה

מתכון מאת: יהודה כהן, מערכת וואלה

חלות של מאפיית הצבי. נעמי אבליוביץ,
חלות של מאפיית הצבי/נעמי אבליוביץ

מצרכים למתכון

  • לשתי חלות:
  • 1 ק"ג קמח
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כף מלח
  • 50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 3 כוסות מים בטמפרטורת החדר
  • 50 גרם שמרים לחים או 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כף שמן
  • 1 ביצה טרופה
  • שומשום ופרג

אופן ההכנה

  • 1. בקערה גדולה או במיקסר עם וו לישה, מערבבים את הקמח, הסוכר, המלח, החמאה והמים. לשים לתערובת אחידה, כדקה.
  • 2. מוסיפים את השמרים ולשים כ-5 דקות. מוסיפים את השמן ולשים עד שמתקבל בצק אחיד, שאינו רך מדי, אינו קשה מדי ואינו דביק מדי. אם יש צורך, ניתן להוסיף לתערובת מים (עד ½ כוס).
  • 3. משמנים קערה נקייה, מניחים את הבצק ומכסים במגבת. מתפיחים את הבצק בטמפרטורת החדר עד שהוא מכפיל את נפחו. זמן ההתפחה משתנה בהתאם לטמפרטורת החדר, ויכול לנוע בין חצי שעה לשעה וחצי.
  • 4. בעזרת האגרופים מוציאים את האוויר מהבצק ומעבירים אותו למשטח עבודה מקומח.
  • 5. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים. מחלקים כל חתיכה ל-3 חלקים שווים, ומגלגלים לרצועות באורך שווה. צובטים את הרצועות בחלקן העליון וקולעים לצמה. חוזרים על הפעולה עם מחצית הבצק הנותרת.
  • 6. מרפדים תבנית בנייר אפיה, ומניחים עליה את שתי החלות. מכסים במגבת ומתפיחים בטמפרטורת החדר עד שהחלות מכפילות את נפחן. מחממים תנור ל-220 מעלות.
  • 7. רגע לפני שמכניסים את החלות לאפיה מברישים אותן בביצה הטרופה, ומפזרים מעל זרעוני פרג ושומשום. אופים עד שהחלות מקבלות גוון שזוף עמוק, כ-15 דקות.
  • 8. מעבירים לרשת צינון ומגישים.
  • הערות:
  • במאפיית הצבי אוהבים לאפות את החלות עד לגוון שחום עמוק. אם אתם מעדיפים חלות בגוון חיוור יותר, יש לאפות את החלות בחום של 180 מעלות כ-20-25 דקות.
  • לחלה פרווה ניתן להחליף את החמאה במרגרינה.
  • לגיוון ניתן להוסיף לבצק שקדים, אגוזים, צימוקים, פירות יבשים חתוכים, ותבלינים כמו קינמון, הל או אגוז מוסקט מגורר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully