נושאים חמים

תחתיות ארטישוק במילוי בשר ברוטב חמוץ-מתוק

רות אוליבר מביאה את הגרסה המנצחת שלה למנה המוכרת: שילוב מפתיע של בטטה וזרעי כוסברה במלית הבשר ורוטב חמצמץ-מתקתק עשיר שהולך מעולה עם תוספת אורז

ארטישוקים ממולאים בבשר עבור שמן עץ הזית (דרור עינב)
ארטישוקים ממולאים בבשר עבור שמן עץ הזית (דרור עינב)

מצרכים

  • 4 מנות (2 תחתיות ארטישוק לאדם)
  • 1 בטטה מגורר דק וסחוט
  • 1/2 ק"ג בשר טחון
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 ביצה
  • קורט מלח
  • קורט פלפל גרוס
  • קורט זרעי כוסברה טחונים
  • 8 יחידות תחתיות ארטישוק קפואות או טריות
  • קמח מצה
  • 1/2 כוס שמן
  • לרוטב:
  • 3 שיני שום כתושות
  • צרור כוסברה קצוץ דק
  • 1 כוס יין לבן
  • 1-1.5 כוסות ציר עוף (או מים עם אבקת מרק)
  • 1 כפית כורכום
  • מיץ מלימון
  • 2 כפות דבש
  • קורט מלח
  • קורט פלפל לבן
  • 1 פלפל חריף פרוס

אופן ההכנה

  • 1. בקערה בינונית שמים בשר, בטטה, שום ותבלינים. מערבבים. מוסיפים ביצה, ולשים לקבלת תערובת אחידה. ממלאים את תחתיות הארטישוק.
  • 2. מקמחים את תחתיות הארטישוק הממולאות מכול הצדדים.
  • 3. מחממים שמן בסיר עגול ושטוח, מניחים את התחתיות כשהצד של הבשר כלפי מטה (על השמן), והופכים לאחר חצי דקה. ממשיכים לטגן עד שתחתיות הארטישוק משחימות מעט. מוציאים ומניחים בצד.
  • 4. מכינים את הרוטב באותו הסיר: מחממים את השמן שנותר, מטגנים את השום מספר שניות (להיזהר שלא יישרף), מוסיפים את הכוסברה ומערבבים. לאחר דקה, מוסיפים את היין. לאחר דקה, מוסיפים את ציר העוף, הלימון, הדבש, המלח והפלפל הלבן. מביאים לרתיחה.
  • 5. מנמיכים את האש. מחזירים לסיר את תחתיות הארטישוק, מסדרים אותן בשכבה אחידה ומכסים את הסיר. ממשיכים לבשל על אש נמוכה עוד כחצי שעה. מגישים חם על אורז לבן ומעט רוטב מעל.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים