פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      שיח' אלמחשי

      השפית נוף עתמאנה מכינה את אחת ממנות הדגל של המטבח הערבי- שיח' אלמחשי- קישואים ממולאים בבשר וצנוברים אותם היא מגישה ברוטב יוגורט מתובל בנענע שמתאים למזג האוויר החם

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      שיח אלמחשי: קישואים ממולאים של נוף עתמנה (יח
      שיח אלמחשי: קישואים ממולאים של נוף עתמנה (יח"צ , ביה"ס לקולינריה דנון)

      מצרכים

      • כמות: עבור 3-4 מנות
      • 10 קישואים בלדי קטנים
      • 300 גרם בשר טחון (טלה)
      • 1/4 כוס שמן זית
      • 1בצל קצוץ
      • מלח פלפל
      • בהרט
      • חופן צנוברים קלויים
      • למרק יוגורט:
      • 1/2 ליטר יוגורט
      • 3/4 כוס מים
      • 1/2 כף קורנפלור
      • 1/2 כפית מלח
      • 2 שיני שום כתושות
      • 3 גבעולי נענע
      • להגשה:
      • 15 עגבניות שרי קונפי (עם הגבעול)
      • חצי כוס עלי נענע מופרדים
      • 50 גרם צנוברים קלויים

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים מחבת רחבה, יוצקים את שמן הזית והבצל ומטגנים עד להשחמה.
      • 2. מוסיפים למחבת את הבשר (2/3 מהכמות) ומטגנים עד להשחמה. מתבלים במלח פלפל שחור ובהרט, מוסיפים את הצנוברים הקלויים ומעבירים את התערובת למסננת כדי להיפטר מהנוזלים. אחרי שהמלית התקררה מוסיפים את יתרת הבשר.
      • 3. מרוקנים את הקישואים, ממלאים אותם במלית הבשר ומסדרים בתבנית התנור. מברישים בשמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 250 מעלות ל- 25 דקות או עד שהם משחימים משני הצדדים.
      • 4. יוצקים לסיר את היוגורט והמים, מוסיפים את הקורנפלור והמלח וטורפים בעזרת מטרפה יחד עד להמסה מלאה שלו.
      • 5. שמים את הסיר מעל אש גבוהה ומערבבים לאט עד שהיוגורט מבעבע. חשוב לא להפסיק את הערבוב אחרת מתקבל יוגורט מפורק ולא קרמי.
      • 6. כשהיוגורט רותח מכניסים את הקישואים פנימה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים 20 דקות.
      • 7. מוסיפים את גבעולי הנענע ואת השום הכתוש וממשיכים לבשל עוד 5 דקות. ניתן להגיש עם עגבניות ושום קונפי, צנוברים או נענע טרייה.

      עוד מתכוני ממולאים וכבושים

      שיח' אלמחשי
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -