וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שיח' אלמחשי

השפית נוף עתמאנה מכינה את אחת ממנות הדגל של המטבח הערבי- שיח' אלמחשי- קישואים ממולאים בבשר וצנוברים אותם היא מגישה ברוטב יוגורט מתובל בנענע שמתאים למזג האוויר החם

מתכון מאת: מערכת וואלה

שיח אלמחשי: קישואים ממולאים של נוף עתמנה. ביה"ס לקולינריה דנון,
שיח אלמחשי: קישואים ממולאים של נוף עתמנה/ביה"ס לקולינריה דנון

מצרכים למתכון

  • כמות: עבור 3-4 מנות
  • 10 קישואים בלדי קטנים
  • 300 גרם בשר טחון (טלה)
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1בצל קצוץ
  • מלח פלפל
  • בהרט
  • חופן צנוברים קלויים
  • למרק יוגורט:
  • 1/2 ליטר יוגורט
  • 3/4 כוס מים
  • 1/2 כף קורנפלור
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 שיני שום כתושות
  • 3 גבעולי נענע
  • להגשה:
  • 15 עגבניות שרי קונפי (עם הגבעול)
  • חצי כוס עלי נענע מופרדים
  • 50 גרם צנוברים קלויים

אופן ההכנה

  • 1. מחממים מחבת רחבה, יוצקים את שמן הזית והבצל ומטגנים עד להשחמה.
  • 2. מוסיפים למחבת את הבשר (2/3 מהכמות) ומטגנים עד להשחמה. מתבלים במלח פלפל שחור ובהרט, מוסיפים את הצנוברים הקלויים ומעבירים את התערובת למסננת כדי להיפטר מהנוזלים. אחרי שהמלית התקררה מוסיפים את יתרת הבשר.
  • 3. מרוקנים את הקישואים, ממלאים אותם במלית הבשר ומסדרים בתבנית התנור. מברישים בשמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 250 מעלות ל- 25 דקות או עד שהם משחימים משני הצדדים.
  • 4. יוצקים לסיר את היוגורט והמים, מוסיפים את הקורנפלור והמלח וטורפים בעזרת מטרפה יחד עד להמסה מלאה שלו.
  • 5. שמים את הסיר מעל אש גבוהה ומערבבים לאט עד שהיוגורט מבעבע. חשוב לא להפסיק את הערבוב אחרת מתקבל יוגורט מפורק ולא קרמי.
  • 6. כשהיוגורט רותח מכניסים את הקישואים פנימה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים 20 דקות.
  • 7. מוסיפים את גבעולי הנענע ואת השום הכתוש וממשיכים לבשל עוד 5 דקות. ניתן להגיש עם עגבניות ושום קונפי, צנוברים או נענע טרייה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully