שיח' אלמחשי
השפית נוף עתמאנה מכינה את אחת ממנות הדגל של המטבח הערבי- שיח' אלמחשי- קישואים ממולאים בבשר וצנוברים אותם היא מגישה ברוטב יוגורט מתובל בנענע שמתאים למזג האוויר החם
שיח אלמחשי: קישואים ממולאים של נוף עתמנה (צילום: יח"צ, ביה"ס לקולינריה דנון)
מחשבון המרות
- כמות: עבור 3-4 מנות
- 10 קישואים בלדי קטנים
- 300 גרם בשר טחון (טלה)
- 1/4 כוס שמן זית
- 1בצל קצוץ
- מלח פלפל
- בהרט
- חופן צנוברים קלויים
- למרק יוגורט:
- 1/2 ליטר יוגורט
- 3/4 כוס מים
- 1/2 כף קורנפלור
- 1/2 כפית מלח
- 2 שיני שום כתושות
- 3 גבעולי נענע
- להגשה:
- 15 עגבניות שרי קונפי (עם הגבעול)
- חצי כוס עלי נענע מופרדים
- 50 גרם צנוברים קלויים
- 1. מחממים מחבת רחבה, יוצקים את שמן הזית והבצל ומטגנים עד להשחמה.
- 2. מוסיפים למחבת את הבשר (2/3 מהכמות) ומטגנים עד להשחמה. מתבלים במלח פלפל שחור ובהרט, מוסיפים את הצנוברים הקלויים ומעבירים את התערובת למסננת כדי להיפטר מהנוזלים. אחרי שהמלית התקררה מוסיפים את יתרת הבשר.
- 3. מרוקנים את הקישואים, ממלאים אותם במלית הבשר ומסדרים בתבנית התנור. מברישים בשמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 250 מעלות ל- 25 דקות או עד שהם משחימים משני הצדדים.
- 4. יוצקים לסיר את היוגורט והמים, מוסיפים את הקורנפלור והמלח וטורפים בעזרת מטרפה יחד עד להמסה מלאה שלו.
- 5. שמים את הסיר מעל אש גבוהה ומערבבים לאט עד שהיוגורט מבעבע. חשוב לא להפסיק את הערבוב אחרת מתקבל יוגורט מפורק ולא קרמי.
- 6. כשהיוגורט רותח מכניסים את הקישואים פנימה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים 20 דקות.
- 7. מוסיפים את גבעולי הנענע ואת השום הכתוש וממשיכים לבשל עוד 5 דקות. ניתן להגיש עם עגבניות ושום קונפי, צנוברים או נענע טרייה.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה