- 1. הכנת המילוי: משרים את הפלפלים המיובשים במים חמים כ-15 דקות. מסירים את הגרעינים וטחנים בבלנדר למחית גסה בעלת צבע אדום עז.
-
- 2. קוצצים את הבצל הסגול ומערבבים עם עלי הזעתר הטריים (אם משתמשים גם בעלי תרד / מנגולד, קוצצים אותם), מחית הפלפלים, הסומק, המלח ומיץ הלימון. מניחים בצד.
-
- 3. הכנת הבצק: מערבבים היטב את הקמח עם השמן, עד לספיגה ואז מעבירים דרך נפה או מסננת דקה עד לקבלת תערובת בצק פירורית ועדינה כמו חול.
-
- 4. מוסיפים לתערובת את השמרים והסוכר ומתחילים לערבב בעדינות תוך הוספת חצי מכמות המים הפושרים בהדרגתיות.
-
- 5. מוסיפים את המלח וממשיכים לאט לאט בהוספת יתרת המים רק עד לקבלת בצק רך, גמיש ונוח לעבודה. אם הבצק מרגיש יבש, מוסיפים עוד מעט מים.
-
- 6. מרדדים את הבצק לעובי 0.5 ס"מ (ניתן לחלק את הבצק לשניים ולרדד כל חלק בנפרד) וקורצים עיגולים בעזרת כוס.
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומתחילים במילוי הבצק.
-
- 7. במרכז כל עיגול מניחים כפית מהמילוי, סוגרים לצורת משולש כמו אוזן המן (צובטים את הקצוות) ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפיה.
-
- 8. אופים בערך 20 דקות או עד השחמה של הבצק.
-
- 9. אם רוצים מכינים גם מטבל פלפלים קלויים לצד הפטאייר: במעבד מזון טוחנים יחד את הפלפלים הקלויים ועגבניות השרי. מוסיפים תוך כדי את שמן הזית בזילוף דק ליצירת אמולסיה ועד לקבלת קרם חלק ומעט סמיך. מתבלים במלח ופלפל שאטה גרוס.