וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אדום וטעים: סיר דגים ברוטב פלפלים של אבי ביטון וגולן גורפינקל

אבי ביטון וגולן גורפינקל

עודכן לאחרונה: 4.5.2023 / 6:44

כששני שפים כמו ביטון וגורפינקל מאחדים כוחות למנה ביתית של קציצות דג ים ברוטב פלפלים ועגבניות, שווה לשים לב

קציצות דגים ברוטב עגבניות ופלפלים עם טחינה. נמרוד סונדרס,
בסוף תמיד חוזרים אליו. סיר הקציצות של אבי וגולן/נמרוד סונדרס

כמה מסעדות ותפריטי עילית עברו תחת ידיהם של אבי ביטון וגולן גורפינקל? אינספור. הם עבדו במסעדות הנחשבות ביותר ובמטבחי עילית, אבל בסוף גם הם יודעים כשרוצים לארח, אין כמו סיר יפה של קציצות דגים ברוטב אדום בוהק. זה המתכון שלהם.

קציצות דגים ברוטב פלפלים

מתכון מאת: אבי ביטון וגולן גורפינקל, מערכת וואלה

קציצות דגים ברוטב עגבניות ופלפלים עם טחינה. נמרוד סונדרס,
קציצות דגים ברוטב עגבניות ופלפלים עם טחינה/נמרוד סונדרס

מצרכים למתכון

    • 750גרםפילה מוסר ים מנוקה מעור ומאדרות וטחון או קצוץ דק (בשביל זה צריך לקנות בערך 1.5 ק"ג דג)
    • 1ביצה
    • ½צרורכוסברה קצוץ דק (אם קשה לכם עם כוסברה, אפשר להחליף לפטרוזיליה)
    • מלח
    • פלפל שחור
    • שמן לטיגון רדוד
  • לרוטב

    • 6כפותשמן זית
    • 8עגבניות בגודל בינוני חתוכות גס
    • 2פלפל אדום חתוכים לקוביות בגודל בינוני
    • 1פלפל חריף חתוך לטבעות דקות (רק אם אוהבים)
    • 1ראש שום מופרד לשיניים קלופות
    • ½צרורכוסברה קצוץ היטב (שוב, אפשר גם להחליף לפטרוזיליה)
    • ½כוסזיתים מגולענים
  • להגשה

    • מיץ לימון מלימון אחד
    • ½כוסטחינה גולמית

אופן ההכנה

איך מכינים קציצות דגים ברוטב פלפלים?

  • 1
    מתחילים בהכנת הקציצות: שמים את כל המצרכים לקציצות בקערה ומערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה. יוצרים קציצות בגודל כדור פינג פונג. אם רוצים, מטגנים את הקציצות בשמן רדוד להזהבה.
  • 2
    הרוטב: מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את העגבניות, שני סוגי הפלפלים והשום ומטגנים על להבה גבוהה 3-4 דקות.
  • 3
    מוסיפים כוס מים, את הכוסברה והזיתים ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה ומתבלים במלח ופלפל. מנמיכים את הלהבה לעוצמה בינונית.
  • 4
    מניחים את הקציצות בעדינות ברוטב המבעבע. מחזיקים את הסיר בידיות ומנענעים אותו בתנועות מעגליות, כך שכל הקציצות יתכסו ברוטב.
  • 5
    מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ- 15 דקות או עד שהקציצות התבשלו לחלוטין. בסוף הבישול מוסיפים את מיץ הלימון, טועמים ומתקנים תיבול. לפני ההגשה ניתן לזלף פנימה טחינה גולמית ולעטר בכוסברה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully