וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קציצות כרישה ומוסר ים

במיוחד לכבוד החגים וראש השנה, השף אביב משה מכין קציצות אווריריות ונימוחות, העשויות מדג מוסר, בשילוב עם כרישה, בצל ופטרוזיליה.

מתכון מאת: אביב משה, מערכת וואלה

ראש השנה של אביב משה במסה. אפיק גבאי
ראש השנה של אביב משה במסה

מצרכים למתכון

  • ל-10 קציצות:
  • 1 ק"ג כרישה קצוצה מבושלת 1/2 שעה במים רותחים
  • 2 בצלים קלופים מבושלים במים כ 1/2 שעה
  • 200 גרם מוסר טחון
  • 2 ביצים
  • 3 כפות פירורי לחם
  • 2 כפות פטרוזליה קצוצה
  • מלח פלפל
  • שמן זית
  • לרוטב:
  • 3 שיני שום פרוסות
  • 10 זיתי טאסוס מגולענים קצוצים
  • 2 כפות צנוברים
  • 1 כף לימונים כבושים
  • 3 כפות קוביות עגבניות ללא קליפה
  • 1/2 כף פלפל חריף קצוץ
  • מלח
  • מיץ לימון
  • שמן זית

אופן ההכנה

  • 1. מעבדים את הכרישה והבצל במעבד מזון.
  • 2. מערבבים את כל חומרי הקציצות עם הכרישה והבצל.
  • 3. יוצרים קציצות בקוטר של 6 ס"מ.
  • 4. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הקציצות כ-2 דקות מכל צד.
  • 5. מטגנים קלות את השום, מוסיפים את שאר החומרים להקפצה קלה ומתבלים בלימון מלח ושמן זית.
  • 6. להגשה: יוצקים רוטב במרכז צלחת ומסדרים מעל את הקציצות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully