קציצות כרישה ומוסר ים
במיוחד לכבוד החגים וראש השנה, השף אביב משה מכין קציצות אווריריות ונימוחות, העשויות מדג מוסר, בשילוב עם כרישה, בצל ופטרוזיליה.
ראש השנה של אביב משה במסה (צילום: אפיק גבאי)
מחשבון המרות
- ל-10 קציצות:
- 1 ק"ג כרישה קצוצה מבושלת 1/2 שעה במים רותחים
- 2 בצלים קלופים מבושלים במים כ 1/2 שעה
- 200 גרם מוסר טחון
- 2 ביצים
- 3 כפות פירורי לחם
- 2 כפות פטרוזליה קצוצה
- מלח פלפל
- שמן זית
- לרוטב:
- 3 שיני שום פרוסות
- 10 זיתי טאסוס מגולענים קצוצים
- 2 כפות צנוברים
- 1 כף לימונים כבושים
- 3 כפות קוביות עגבניות ללא קליפה
- 1/2 כף פלפל חריף קצוץ
- מלח
- מיץ לימון
- שמן זית
- 1. מעבדים את הכרישה והבצל במעבד מזון.
- 2. מערבבים את כל חומרי הקציצות עם הכרישה והבצל.
- 3. יוצרים קציצות בקוטר של 6 ס"מ.
- 4. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הקציצות כ-2 דקות מכל צד.
- 5. מטגנים קלות את השום, מוסיפים את שאר החומרים להקפצה קלה ומתבלים בלימון מלח ושמן זית.
- 6. להגשה: יוצקים רוטב במרכז צלחת ומסדרים מעל את הקציצות.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה