קציצות כרישה ומוסר ים
במיוחד לכבוד החגים וראש השנה, השף אביב משה מכין קציצות אווריריות ונימוחות, העשויות מדג מוסר, בשילוב עם כרישה, בצל ופטרוזיליה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-10 קציצות:
- 1 ק"ג כרישה קצוצה מבושלת 1/2 שעה במים רותחים
- 2 בצלים קלופים מבושלים במים כ 1/2 שעה
- 200 גרם מוסר טחון
- 2 ביצים
- 3 כפות פירורי לחם
- 2 כפות פטרוזליה קצוצה
- מלח פלפל
- שמן זית
- לרוטב:
- 3 שיני שום פרוסות
- 10 זיתי טאסוס מגולענים קצוצים
- 2 כפות צנוברים
- 1 כף לימונים כבושים
- 3 כפות קוביות עגבניות ללא קליפה
- 1/2 כף פלפל חריף קצוץ
- מלח
- מיץ לימון
- שמן זית
אופן ההכנה
- 1. מעבדים את הכרישה והבצל במעבד מזון.
- 2. מערבבים את כל חומרי הקציצות עם הכרישה והבצל.
- 3. יוצרים קציצות בקוטר של 6 ס"מ.
- 4. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הקציצות כ-2 דקות מכל צד.
- 5. מטגנים קלות את השום, מוסיפים את שאר החומרים להקפצה קלה ומתבלים בלימון מלח ושמן זית.
- 6. להגשה: יוצקים רוטב במרכז צלחת ומסדרים מעל את הקציצות.