בילוי לסופ"ש: גסטרום בצהריי שישי
'גסטרום', שחוגג 8 שנים, הוא בר קוקטיילים, אינטימי שמאז היפתחו משך אליו שתיינים מרחבי העיר. הוא נפתח על ידי יובל סופר ורני כהן, שתי אושיות אלכוהול מקומיות, שהציעו לחובבי הקוקטיילים, בר קלאסי, בלי רוזמרין שרוף ובלי שואו מיותר.
ב'גסטרום' אין גימיקים. וזה מה שהופך אותו למקום מושלם. את רני כהן החליף איש האלכוהל דן קרייצר, והמקום שומר עדיין על אופי שכונתי עם הקוקטיילים הכי טובים שיש וצוות מדויק שיודע לספק חוויה כיפית בגובה העיניים.
עם בוא הקיץ, 'גסטרום' פותח גם בצהריי שיש. ההמלצה שלי: 'וויקאפ נגרוני' שמשלב בין נגרוני לקפה של "וויקאפ". משקה מריר, שוקולדי ואלכוהולי.
איפה:
מקווה ישראל 26 תל אביב
מתי:
ימי שישי, החל מהשעה 14:00, שבת החל מ-19:00
ליקר קפוא לסופ"ש: גיפארד מנטה
Menthe-Pastille של Giffard הוא ליקר מנטה קלאסי, שמיוצר בעיירה אנז'ה שבעמק הלואר, צרפת, שבה פועלת משפחת גיפארד מאז שנת 1885.
הליקר נוצר לראשונה על ידי הרוקח אמיל גיפארד, שזיהה את הסגולות המרעננות של המנטה והפך את התמצית לליקר צלול ועשיר בטעמים.
אני לא חובבת מנטה או ליקרים מתוקים אבל פה מקבלים טעם עז של מנטה קרירה ומרעננת עם גימור חלק ומתוק, ולמרות ריכוז האלכוהול (כ-24%), הוא מרגיש קליל ונעים לשתייה.
מומלץ מאד לשתות אותו קפוא כשוט מרענן, או לערבב עם סודה קרה מאד, אחרת המתיקות משתלטת.
מי שאוהב מנטה יכול לשלב בקוקטיילים כמו סטינגר (Stinger) קלאסי עם קוניאק. מאז שהכרתי אותו, אני מחזיקה בקבוק כזה במקפיא.
המחיר: 120 שקלים
יין קר לסופ"ש: יקבי כרמל, אייס סלקטד
יקבי כרמל, השיקו שני יינות במהדורה קייצית שבשם אייס סלקטד ומציעים חווית שתיה. מומלץ לשתות אותם עם כמה קוביות קרח! ממש ספרד נהיה פה.
הסידרה כוללת: בלנד לבן יבש, עשוי מענבי סוביניון בלאן ומוסקט, עם ארומות לימוניות שנפתחות עם הוספת הקרח, הטעם פירותי קליל, מתקתק עדין ומאד מרענן .
ההפתעה היא דווקא בגרסה האדומה. בלנד של ענבי קברנה סוביניון ומוסקט, שמתגלה כלגימה כיפית של ממש. בעיקר שהיין מקורר.
שפע של פירות אדומים באף ובפה והמון רעננות. יצא להם לא רע בכלל. חוץ מזה מדובר גם ביין נהדר לעשות איתו סנגריה קרה.
המחיר: 32 שקלים