מול מרינייר של אורי לוי
מנה מפוארת המושלמת לארוחת ערב מפוארת לא פחות. השף אורי לוי ממסעדת "אינגריד" מכין מולים עם רוטב מרינייר כבד המורכב מיין לבן, שמנת וטימין.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 20 מולים שחורים
- 2 כפות שום פרוס
- חצי כוס שמנת מתוקה
- שליש כוס יין לבן
- 3 כפות פטרוזיליה
- כף טימין
- 2 בצלי שאלוט קצוצים
- עגבנייה חלוטה וקצוצה
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
- 1. מחממים במחבט גדולה או סיר עם 3 כפות שמן זית.
- 2. מטגנים קלות את השום ובצלצלי השאלוט ומוסיפים את המולים.
- 3. מערבבים כדקה ומוסיפים את היין הלבן ומצמצמים בחצי.
- 4. מוסיפים את עשבי התיבול, השמנת והעגבניות מתבלים במלח ופלפל עד שהכל מגיע לרתיחה ואז מצמצמים מעט.