- 1. מכינים את הבצק: ראו את שלבי ההכנה 1-2 של המתכון הקודם.
-
-
- 2. מכינים את קרם הדלעת: חותכים את הדלעת לקוביות גסות ושמים בקערת ערבוב גדולה עם שמן הזית, טימין, מוסקט, מלח ופלפל. מערבבים היטב. מעבירים את הדלעת לתבנית אפייה שתכיל את קוביות הדלעת בשכבה אחת שטוחה ומרווחת. מפזרים מלמעלה את הסוכר, עוטפים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך כחצי שעה, אחריה מסירים את נייר הכסף ואופים 20 דקות נוספות, או עד שהדלעת רכה לחלוטין.
-
-
- 3. מוציאים מהתנור, מצננים מעט וטוחנים במעבד מזון מחית חלקה. מעבירים את המחית לסיר רחב ומבשלים על אש כמה שיותר נמוכה למשך כ-40 דקות. יש לערבב מדי כמה דקות ולוודא שלא נדבק או נשרף.
-
-
- 4. מעבירים את הדלעת לחיתול בד וסוחטים היטב. מחזירים את המחית למעבד המזון ומוסיפים את המסקרפונה, מלח ופלפל לפי הצורך ומערבבים לקבלת קרם אחיד. מאחסנים במקרר עד מועד השימוש (ניתן להכין מראש עד שלושה ימים לפני).
-
-
- 5. מכינים את מעטפות הפסטה: פורשים את יריעת הבצק על משטח מקומח ומצמידים את שוליה לקצה השולחן. מעבירים את מחית הדלעת לשק זילוף וחותכים חור קטן בקוטר של כסנטימטר וחצי בקצהו. מזלפים מעין "שרוך" ארוך של מילוי לאורך קצה הבצק. מגלגלים בעדינות את הבצק על המילוי לקבלת צינור אטום, מברישים את דופן הצינור במעט מים ומגלגלים שוב. בעזרת סכין קטנה וחדה, חותכים את הבצק במרחק כסנטימטר מדופן הצינור.
-
- 6. צובטים את הבצק במרחקים של כ-4 סנטימטרים, לקבלת מעין שרשרת ארוכה. חותכים את הבצק בין תלוליות המילוי ומקמחים בקמח דורום. חוזרים על אותן פעולות עם החצי השני של הבצק.
-
-
- 7. מחממים סיר מים וממליחים מעט, זורקים פנימה את מעטפות הפסטה (לא יותר מ-6 עד 8 בכל פעם) ושולים כשתי דקות לאחר שהן צפות.
-
-
- 8. בינתיים, מחממים קלות במחבת טפלון את שמן הפיסטוק ומוסיפים את האפונה.
-
-
- 9. מעבירים את מעטפות הפסטה ישירות למחבת ומוסיפים מעט ממי הבישול. מוסיפים את העירית הקצוצה, ממליחים ומפלפלים ומגישים מיד. ניתן להוסיף בהגשה גבינת ריקוטה או פרמזן.