וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

גביעי בצק עלים עם קרם מסקרפונה

הכי טוב לאכול מיד שיוצא מהתנור. פשוט גן עדן! מהבצק הנותר מכינים דסקיות חמאה, מתכון מצד שמאל

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה

גביעי בצק עלים  עם קרם מסקרפונה. דנה מלמד
גביעי בצק עלים עם קרם מסקרפונה

מצרכים למתכון

  • חומרים ל-6 גביעים
  • 200 גר' בצק עלים מופשר
  • 100 גר' חמאה מומסת
  • 100 גר' שקדים פרוסים
  • צלחת עמוקה מלאה סוכר (אפשר לערבב עם מעט קינמון)
  • למילוי:
  • 100 גר' גבינת מסקרפונה
  • 3 כפות שמנת של פעם
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • גרגרים מרבע מקל וניל
  • תוספות: ריבת חלב, אוכמניות או פטל טרי, שקדים מקורמלים, פיסטוקים וסילאן

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את הסוכר עם השקדים.
  • 2. מחממים תנור ל-180 מעלות. על גבי משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה מלבני.
  • 3. חותכים עם גלגלת לפסים ברוחב 2 ס"מ בערך.
  • 4. מברישים את רצועות הבצק בחמאה המומסת.
  • 5. מגלגלים בזהירות כל פס בצק סביב קונוס נירוסטה. מצננים במקרר כרבע שעה.
  • 6. טובלים כל קונוס בחמאה המומסת ואז בסוכר והשקדים.
  • 7. מניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים עד שהקונוסים זהובים.
  • 8. מצננים מספר דקות ומשחררים את הגביעים מהקונוסים.
  • 9. מערבבים את כל חומרי המילוי, מוסיפים את אחת התוספות, ממלאים את הגביעים וטורפים מיד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully