וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מולים פרובנסל

בפרובאנס נוהגים להכין את המולים שלהם יחד עם עגבניות שעברו טיגון קל, בצירוף מעט יין לבן, בזיליקום, בצלי שאלוט, וכמובן שום. התוצאה תגרום לליבכם להחסיר פעימה.

מתכון מאת: איתן ששון, מערכת וואלה

מולים פרובנסל. דנה מאירזון
מולים פרובנסל

מצרכים למתכון

  • 1 ק"ג מולים נקיים וממוינים
  • 2 בצלי שאלוט קצוצים גס
  • 3 שיני שום מעוכות
  • 6 עגבניות תמר קלופות וחתוכות לקוביות גדולות
  • 100 מ"ל יין לבן
  • חופן עלי בזיליקום
  • 40 גרם חמאה קרה
  • מעט שמן זית לטיגון
  • מלח ופלפל גרוס טרי

אופן ההכנה

  • 1. מחממים מחבת או ווק ומטגנים בצל ושום במעט שמן זית.
  • 2. מוסיפים את העגבניות וממשיכים לבשל על אש בינונית כ- 10 דקות.
  • 3. מתבלים ומוסיפים את המולים והיין, מערבבים מעט, ומכסים על מנת ליצור אידוי.
  • 4. מבשלים עד שכל המולים נפתחים ומסירים את המכסה.
  • 5. מצמצמים מעט את הרוטב ומוסיפים את החמאה.
  • 6. מתקנים תיבול, מוסיפים בזיליקום ומגישים

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully