מולים פרובנסל
בפרובאנס נוהגים להכין את המולים שלהם יחד עם עגבניות שעברו טיגון קל, בצירוף מעט יין לבן, בזיליקום, בצלי שאלוט, וכמובן שום. התוצאה תגרום לליבכם להחסיר פעימה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 ק"ג מולים נקיים וממוינים
- 2 בצלי שאלוט קצוצים גס
- 3 שיני שום מעוכות
- 6 עגבניות תמר קלופות וחתוכות לקוביות גדולות
- 100 מ"ל יין לבן
- חופן עלי בזיליקום
- 40 גרם חמאה קרה
- מעט שמן זית לטיגון
- מלח ופלפל גרוס טרי
אופן ההכנה
- 1. מחממים מחבת או ווק ומטגנים בצל ושום במעט שמן זית.
- 2. מוסיפים את העגבניות וממשיכים לבשל על אש בינונית כ- 10 דקות.
- 3. מתבלים ומוסיפים את המולים והיין, מערבבים מעט, ומכסים על מנת ליצור אידוי.
- 4. מבשלים עד שכל המולים נפתחים ומסירים את המכסה.
- 5. מצמצמים מעט את הרוטב ומוסיפים את החמאה.
- 6. מתקנים תיבול, מוסיפים בזיליקום ומגישים