פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      שרימפס על אורז ברוטב עגבניות

      אין כמו שרימפסים צרובים בחמאה, ואין כמו להגיש אותם לצד אורז ברוטב שמתחבר אליהם נכון. עודד פז מכין רוטב עגבניות עם פלפל חריף ונענע, שמשלים מצויין את האורחים מהים.

      8 מדרגים / 2.71 כוכבים

      שרימפס (נמרוד סונדרס)
      שרימפס (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • חצי ק"ג שרימפס מנוקים
      • כף חמאה
      • רבע כוס שמן זית
      • 1 בצל גדול קצוץ דק
      • 3 שיני שום קצוצות
      • חצי חבילת פטריות שמפיניון חתוכות לקוביות
      • 2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
      • חצי פלפל ירוק חריף פרוס לפרוסות
      • צרור נענע קצוצה
      • חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
      • עלים טריים מ-4 ענפי בזיליקום
      • מלח
      • פלפל שחור גרוס טרי

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים שמן זית בסיר קטן ומוסיפים את הבצל. כשהוא מזהיב, מוסיפים את השום והפטריות ומערבבים.
      • 2. מוסיפים את הפלפל הירוק החריף והעגבניות ומתבלים במלח ופלפל. מבשלים על להבה נמוכה כעשר דקות. מוסיפים נענע, פטרוזיליה ובזיליקום, מערבבים ומבשלים עוד 5 דקות.
      • 3. בינתיים מכינים את השרימפס: מחממים חמאה במחבת רחבה ומוסיפים את השרימפס. כשהם מקבלים צבע כתמתם, הופכים אותם ומוסיפים את הרוטב. מערבבים ומטגנים יחד עוד כ-4 דקות.
      • 4. מגישים עם אורז.

      עוד מתכוני דגים ומאכלי ים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -