מאפים אישיים של סולת, בננה וגזר
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 3/4 כוס קמח מלא
- 1 כוס סולת
- 1 כפית אבקת אפיה
- 1/2 כפית מלח
- חופן צימוקים
- 2 בננות בשלות מאוד
- 1 גזר
- 1/3 כוס שמן חמניות
- 1/2 כוס סוכר חום
- 1/2 כוס חלב סויה
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
- 2. מנפים קמח לקערה, מוסיפים סולת, אבקת אפיה, מלח וצימוקים, מערבבים.
- 3. טוחנים בבלנדר את הבננה והגזר עם מעט מהשמן עד למחית חלקה.
- 4. מוסיפים למחית את יתרת השמן, הסוכר והחלב ומערבבים.
- 5. מעבירים את החומרים היבשים לרטובים, מאחדים במינימום תנועות. ייתכנו גושים אך הם ייעלמו בזמן האפיה.
- 6. מוזגים את התערובת לתבנית שקעים משומנת, ואופים במשך 20-25 דקות. מוציאים, מצננים ואוכלים.