מאפים אישיים של סולת, בננה וגזר
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 3/4 כוס קמח מלא
 - 1 כוס סולת
 - 1 כפית אבקת אפיה
 - 1/2 כפית מלח
 - חופן צימוקים
 - 2 בננות בשלות מאוד
 - 1 גזר
 - 1/3 כוס שמן חמניות
 - 1/2 כוס סוכר חום
 - 1/2 כוס חלב סויה
 
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
 - 2. מנפים קמח לקערה, מוסיפים סולת, אבקת אפיה, מלח וצימוקים, מערבבים.
 - 3. טוחנים בבלנדר את הבננה והגזר עם מעט מהשמן עד למחית חלקה.
 - 4. מוסיפים למחית את יתרת השמן, הסוכר והחלב ומערבבים.
 - 5. מעבירים את החומרים היבשים לרטובים, מאחדים במינימום תנועות. ייתכנו גושים אך הם ייעלמו בזמן האפיה.
 - 6. מוזגים את התערובת לתבנית שקעים משומנת, ואופים במשך 20-25 דקות. מוציאים, מצננים ואוכלים.
 
