וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קציצות דג מרוקאיות

מי שהתברך לגדול בבית מרוקאי יודע בדיוק איך התחושה כשהריח של קציצות הדג עולה באף. השף אבי ביטון עם מתכון מהבית לקציצות דגים נפלאות.

מתכון מאת: אבי ביטון, אולפני הרצליה

מצרכים למתכון

  • 1 ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף, חתוך לגודל של 3-4 ס"מ (לשמור במי לימון, שלא ישחיר)
  • 2 בצל קצוץ דק
  • 10 שיני שום כתושות
  • צרור כוסברה קצוצה
  • 3 גבעולי סלרי אמריקאי קצוצים
  • 3 עגבניות בשלות קצוצות (עם המיץ והקליפה)
  • כף גדושה כמון
  • כף שטוחה פפריקה מתוקה
  • 2.5 כוסות מים
  • 15 חוטי זעפרן מושרים בכוס מים רותחים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • לקציצות:
  • 1/2 ק"ג בשר דג לבן טחון (בורי, מוסר, אינטיאס, דניס)
  • צרור כוסברה קצוצה
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • ביצה
  • 4 כפות פירורי לחם
  • כפית כמון
  • מלח ופלפל
  • 3 כפות שמן זית

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הקציצות: מערבבים את כל החומרים יחד, צרים כדורים במשקל 60-70 גרם ושומרים במקרר.
  • 2. בסיר רחב ושטוח מטגנים את הבצל והשום בשמן הזית.
  • 3. מוסיפים את כל התבלינים פרט לזעפרן ומטגנים כחמש דקות.
  • 4. מוסיפים את הארטישוקים, העגבניות, המים, הכוסברה, הסלרי והזעפרן, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים כעשר דקות.
  • 5. מוסיפים את הקציצות ומבשלים כ-35 דקות נוספות.
  • כדורי דג פיקנטי

  • לביבות ארטישוק ירושלמי ודניס

  • דג מרוקאי עם פול ירוק

  • מיני קישים עם סלמון מעושן

  • פילדה דג בקראסט עשבי תיבול

  • אמנון אפוי על ירקות

  • פילה לברק בחמאת עגבניות

  • קרם אפונה עם פילה דניס ופסטו נענע שקדים

  • פסטה עם קרעי דג

  • דג מרוקאי בתנור עם תפוחי אדמה

  • פסטה סרדינים

  • ספרינג רול ממולא בסלמון

  • פתיתים א לה פוטנסקה

  • ספגטי פרימוורה

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully