קציצות דג מרוקאיות
מי שהתברך לגדול בבית מרוקאי יודע בדיוק איך התחושה כשהריח של קציצות הדג עולה באף. השף אבי ביטון עם מתכון מהבית לקציצות דגים נפלאות.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף, חתוך לגודל של 3-4 ס"מ (לשמור במי לימון, שלא ישחיר)
- 2 בצל קצוץ דק
- 10 שיני שום כתושות
- צרור כוסברה קצוצה
- 3 גבעולי סלרי אמריקאי קצוצים
- 3 עגבניות בשלות קצוצות (עם המיץ והקליפה)
- כף גדושה כמון
- כף שטוחה פפריקה מתוקה
- 2.5 כוסות מים
- 15 חוטי זעפרן מושרים בכוס מים רותחים
- 1/4 כוס שמן זית
- לקציצות:
- 1/2 ק"ג בשר דג לבן טחון (בורי, מוסר, אינטיאס, דניס)
- צרור כוסברה קצוצה
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 2 שיני שום כתושות
- ביצה
- 4 כפות פירורי לחם
- כפית כמון
- מלח ופלפל
- 3 כפות שמן זית
אופן ההכנה
- 1. מכינים את הקציצות: מערבבים את כל החומרים יחד, צרים כדורים במשקל 60-70 גרם ושומרים במקרר.
- 2. בסיר רחב ושטוח מטגנים את הבצל והשום בשמן הזית.
- 3. מוסיפים את כל התבלינים פרט לזעפרן ומטגנים כחמש דקות.
- 4. מוסיפים את הארטישוקים, העגבניות, המים, הכוסברה, הסלרי והזעפרן, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים כעשר דקות.
- 5. מוסיפים את הקציצות ומבשלים כ-35 דקות נוספות.