וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קציצות דג מרוקאיות

מי שהתברך לגדול בבית מרוקאי יודע בדיוק איך התחושה כשהריח של קציצות הדג עולה באף. השף אבי ביטון עם מתכון מהבית לקציצות דגים נפלאות.

מתכון מאת: אבי ביטון, אולפני הרצליה

מצרכים למתכון

  • 1 ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף, חתוך לגודל של 3-4 ס"מ (לשמור במי לימון, שלא ישחיר)
  • 2 בצל קצוץ דק
  • 10 שיני שום כתושות
  • צרור כוסברה קצוצה
  • 3 גבעולי סלרי אמריקאי קצוצים
  • 3 עגבניות בשלות קצוצות (עם המיץ והקליפה)
  • כף גדושה כמון
  • כף שטוחה פפריקה מתוקה
  • 2.5 כוסות מים
  • 15 חוטי זעפרן מושרים בכוס מים רותחים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • לקציצות:
  • 1/2 ק"ג בשר דג לבן טחון (בורי, מוסר, אינטיאס, דניס)
  • צרור כוסברה קצוצה
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • ביצה
  • 4 כפות פירורי לחם
  • כפית כמון
  • מלח ופלפל
  • 3 כפות שמן זית

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הקציצות: מערבבים את כל החומרים יחד, צרים כדורים במשקל 60-70 גרם ושומרים במקרר.
  • 2. בסיר רחב ושטוח מטגנים את הבצל והשום בשמן הזית.
  • 3. מוסיפים את כל התבלינים פרט לזעפרן ומטגנים כחמש דקות.
  • 4. מוסיפים את הארטישוקים, העגבניות, המים, הכוסברה, הסלרי והזעפרן, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים כעשר דקות.
  • 5. מוסיפים את הקציצות ומבשלים כ-35 דקות נוספות.
  • כדורי דג פיקנטי

  • לביבות ארטישוק ירושלמי ודניס

  • סביצ'ה דג עם מנגו ותירס טרי

  • סלמון ושעועית בתבנית אחת

  • סלט יווני (חוריאטיקי)

  • תבשיל שקשוקה בסגנון ספרדי

  • פתיתים א לה פוטנסקה

  • טוסט חציל (מלנזנה א-לה פרמז'נה)

  • פסטה סרדינים

  • אמנון אפוי על ירקות

  • קציצות כרישה ומוסר ים

  • גספצ'ו אפונה עם טרטר דג

  • ספגטי פרימוורה

  • פילדה דג בקראסט עשבי תיבול

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully