וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טונה מקורמלת בסויה וגי'נג'ר

כשמקרמלים רוטב סויה וג'ינג'ר, מקבלים רובד של טעמים מתקתקים-חמצמצים מרתקים, המושלמים עבור טונה. מנה יפה וחגיגית שמתאים להגישה עם אספרגוס חלוט.

מתכון מאת: פליס גלזר, מערכת וואלה!

מנות ולנטיינס פיליס גלזר. נמרוד סונדרס
מנות ולנטיינס פיליס גלזר

מצרכים למתכון

  • ל-2 מנות:
  • 2 פרוסות עבות טונה טרי
  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • 1/2 2 כפות סוכר קוקוס /סוכר חום דחוס/ סירופ מייפל טבעי
  • 1 כפית גדושה ג'ינג'ר טרי מגורר
  • 2 כפיות שום כתוש
  • 2 כפיות מיץ לימון
  • 1/2 כפית שמן שומשום
  • 1/4 כפית מלח או לפי הטעם

אופן ההכנה

  • 1. בסיר קטן מערבבים רוטב סויה וסוכר הקוקוס או סוכר חום ומחממים בבחישה על אש קטנה עד שהסוכר נמס. (אם משתמשים בסירופ מייפל אין צורך בחימום). מוסיפים ג'ינג'ר, שום, מיץ לימון, שמן שומשום ומלח.
  • 2. שמים את פרוסות הדג בתבנית גדולה לא מתכתית ויוצקים מעליהם את המרינדה. מכסים בניילון נצמד ומשאירים כשעה. הופכים מדי פעם.
  • 3. מחממים את התנור ל-220 מעלות. מניחים את הדג בתבנית לא מתכתית ואופים 4-6 דקות לכל 1.3 ס"מ עובי (כלומר עם הנתח בעובי 1.5 ס"מ, אופים 4-6 דקות). בדרך כלל נהוג לאכול אותו כאשר הנתח וורוד בפנים, אך אם רוצים אותו יותר עשוי ניתן לאפות עוד כמה דקות. אין להפריז באפייה, כי אז הטונה תהיה קשה. אין צורך להפוך.
  • 4. טיפ: אם מעדיפים, אפשר לצלות את הטונה במחבת: מחממים שמן קוקוס או אחר במחבת או מחבת גריל (שמים טיפת מים במחבת לבדוק שהשמן מספיק חם) וצולים כ-3-4 דקות לפני שהופכים וצולים את הצד השני.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully