- 1. בסיר קטן מערבבים רוטב סויה וסוכר הקוקוס או סוכר חום ומחממים בבחישה על אש קטנה עד שהסוכר נמס. (אם משתמשים בסירופ מייפל אין צורך בחימום). מוסיפים ג'ינג'ר, שום, מיץ לימון, שמן שומשום ומלח.
-
- 2. שמים את פרוסות הדג בתבנית גדולה לא מתכתית ויוצקים מעליהם את המרינדה. מכסים בניילון נצמד ומשאירים כשעה. הופכים מדי פעם.
-
- 3. מחממים את התנור ל-220 מעלות. מניחים את הדג בתבנית לא מתכתית ואופים 4-6 דקות לכל 1.3 ס"מ עובי (כלומר עם הנתח בעובי 1.5 ס"מ, אופים 4-6 דקות). בדרך כלל נהוג לאכול אותו כאשר הנתח וורוד בפנים, אך אם רוצים אותו יותר עשוי ניתן לאפות עוד כמה דקות. אין להפריז באפייה, כי אז הטונה תהיה קשה. אין צורך להפוך.
-
- 4. טיפ: אם מעדיפים, אפשר לצלות את הטונה במחבת: מחממים שמן קוקוס או אחר במחבת או מחבת גריל (שמים טיפת מים במחבת לבדוק שהשמן מספיק חם) וצולים כ-3-4 דקות לפני שהופכים וצולים את הצד השני.