וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

רוטולו איטלקי

אפשר להכין לזניה או להפגיז עם רוטולו. השף דוד אלדן ממסעדת נונו בהוד השרון מכין ארוחה איטלקית שלמה בתבנית. כזו שעושה גם הרבה רושם וגם תתחבב על כולם. כי מי לא אוהב פסטה?

מתכון מאת: מערכת וואלה

רוטולו במילוי דלעת ותרד של מסעדת נונו. דרור עינב,
רוטולו במילוי דלעת ותרד של מסעדת נונו/דרור עינב

מצרכים למתכון

  • לתבנית פיירקס עבור 5 סועדים (ניתן להכפיל את הכמויות פי 2)
  • 1/2 חבילה עלי לזניה (או 10 עלים)
  • למילוי:
  • 500 גרם בטטות חתוכות לקוביות קטנות
  • 500 גרם דלעת חתוכות לקוביות קטנות
  • 500 גרם תרד
  • 3 בצלים לבנים בינוניים חתוכים לקוביות
  • מלח
  • פלפל
  • אגוז מוסקט
  • שמן זית
  • 200 גרם גבינת פטה חתוכה לקוביות
  • 150 גרם גבינת פרמזן מגורדת
  • לרוטב:
  • שמן זית
  • 5 שיני שום פרוסת
  • 1/4 פלפל חריף בינוני קצוץ גס
  • 1 כפית סוכר חום דמררה
  • 400 גרם עגבניות שרי חצויות
  • 500 מ"ל עגבניות מרוסקות
  • חופן עלי בזיליקום
  • 1/2 חבילה שמנת מתוקה
  • 1/2 כפית שום כתוש
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  • 1.המילוי: מחממים תנור ל-200 מעלות. מתבלים את קוביות הבטטה והדלעת בשמן זית, מלח ופלפל ומכניסים לתנור על גבי נייר אפיה כ-40 דקות או עד ריכוך (מומלץ כל ירק בתבנית נפרדת).
  • 2. בתום הצלייה, מועכים יחד את הבטטה והדלעת למחית חלקה (ניתן להשתמש במעבד מזון).
  • 3. בינתיים חולטים את התרד במים רותחים מסננים, סוחטים וקוצצים דק.
  • 4. במחבת עם שמן זית מזהיבים את הבצל, מוסיפים את התרד החלוט והקצוץ ומתבלים במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט טחון לפי הטעם.
  • 5.הרוטב: במחבת רחבה או סיר מטגנים את פרוסות השום והפלפל החריף בעט שמן זית. מוסיפים את עגבניות השרי ומבשלים כ-10 דקות על אש בינונית עד שהעגבניות מתרככות ומגירות נוזלים.
  • 6. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מביאים לרתיחה ומבשלים 10 דקות נוספות תוך רתיחה עדינה. מוסיפים את השמנת המתוקה, הסוכר, השום הכתוש, המלח והפלפל, מנמיכים את הלהבה ומבשלים על אש קטנה 10 דקות.
  • 7.ההרכבה: חולטים את עלי הלזניה במים רותחים עם מעט מלח, מוציאים למי קרח ומייבשים היטב.
  • 8. פורסים את הדפים, מורחים שכבה דקה של קרם בטטה ודלעת על כל עלה, מפזרים מעל את התרד הקצוץ עם הבצל בשכבה דקה, מפזרים קוביות קטנות של גבינת פטה ואת הפרמזן המגורד ומגלגלים באופן הדוק עד לקבלת גלילים אחידים. חוצים כל גליל לשניים.
  • 9. יוצקים לתבנית מצקת או שתיים מרוטב הרוזה לקבלת שכבה אחידה, מניחים את גלילי הרוטולו מאונכים זה לצד זה ושופכים את שאר הרוטב מעליהם.
  • 10. מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות למשך כ-15 דקות או עד השחמה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully