- 1. הכנת צ'יפס אפוי: חותכים את תפוחי האדמה עם הקליפה לצורת מלבנים ארוכים בעובי 1 ס"מ ומניחים בסיר עם מים קרים. מביאים לרתיחה ומבשלים 10-12 דקות, עד שתפוחי האדמה מעט רכים, אבל לא מתפרקים.
- 2. מסננים היטב את תפוחי האדמה ומסדרים על תבנית מרופדת נייר אפיה בשכבה אחת (אם צריך משתמשים בשתי תבניות). ממתינים עד שתפוחי האדמה יתייבשו לחלוטין (לא לדלג על שלב זה) ובינתיים מחממים תנור ל-190 מעלות.
- 3. מברישים את תפוח האדמה בשמן זית, מתבלים במלח ואופים 20 דקות עד הזהבה. אם אופים ב-2 תבניות, מומלץ להחליף בינהן במהלך האפייה על מנת לקבל הזהבה אחידה. אם רוצים לטגן את הצ'יפס, ניתן לטגן בשמן עמוק חם ב-4 סבבים, 5-6 דקות או עד הזהבה יפה ואחידה.
- 4. הכנת הבלילה לדגים: מערבבים בקערה את שני סוגי הקמח. מוסיפים את הפפריקה ואת הבירה בהדרגה (בהתחלה כוס בירה ואז מוסיפים עוד אם סמיך מדי). טורפים היטבעד לקבלת בלילה סמיכה של טחינה מעט נוזלית.
- 5. מחממים שמן לטיגון עמוק. וחותכים כל פילה דג ל-3 חתיכות (ניתן לבקש זאת גם כשקונים את הדגים).
- 6. הכנת הדגים: מצפים היטב בקמח את חתיכות הדגים, טובלים בבלילה ומעבירים לשמן החם. מטגנים 3-4 דקות או לקבלת מעטה פריך וזהוב.
- 7. מוציאים את הנתחים המוכנים לנייר סופג ומגישים מיד ביחד עם הצ'יפס, פלחי לימון ורטבים שאוהבים