פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פיש אנד צ'יפס

      פורל במעטה פריך וזהוב לצד צ'יפס אפוי

      2 מדרגים / 3.43 כוכבים

      פיש אנד צ'יפס מדג פורל (יח
      פיש אנד צ'יפס מדג פורל (יח"צ , דרור עינב)

      מצרכים

      • כמות: 4 מנות
      • לדג:
      • 2 דגי פורל (במשקל 600-700 גרם כל אחד), מפולטים ומנוקים מהעור
      • 1/2 כוס קמח
      • שמן, לטיגון עמוק
      • לבלילה:
      • 1/2 כוס (70 גרם) קמח לבן (עדיף קמח לעוגות)
      • 1/2 כוס (70 גרם) קמח אורז או קורנפלור
      • 1/2 1 כוסות בירה טובה
      • קורט מלח
      • קורט פפריקה מעושנת
      • לצ'יפס:
      • 3-4 תפוחי אדמה גדולים (מומלץ תפוחי אדמה אדומים)
      • קורט מלח דק
      • 6 כפות שמן זית
      • פלחי לימון, להגשה

      אופן ההכנה

      • 1. הכנת צ'יפס אפוי: חותכים את תפוחי האדמה עם הקליפה לצורת מלבנים ארוכים בעובי 1 ס"מ ומניחים בסיר עם מים קרים. מביאים לרתיחה ומבשלים 10-12 דקות, עד שתפוחי האדמה מעט רכים, אבל לא מתפרקים.
      • 2. מסננים היטב את תפוחי האדמה ומסדרים על תבנית מרופדת נייר אפיה בשכבה אחת (אם צריך משתמשים בשתי תבניות). ממתינים עד שתפוחי האדמה יתייבשו לחלוטין (לא לדלג על שלב זה) ובינתיים מחממים תנור ל-190 מעלות.
      • 3. מברישים את תפוח האדמה בשמן זית, מתבלים במלח ואופים 20 דקות עד הזהבה. אם אופים ב-2 תבניות, מומלץ להחליף בינהן במהלך האפייה על מנת לקבל הזהבה אחידה. אם רוצים לטגן את הצ'יפס, ניתן לטגן בשמן עמוק חם ב-4 סבבים, 5-6 דקות או עד הזהבה יפה ואחידה.
      • 4. הכנת הבלילה לדגים: מערבבים בקערה את שני סוגי הקמח. מוסיפים את הפפריקה ואת הבירה בהדרגה (בהתחלה כוס בירה ואז מוסיפים עוד אם סמיך מדי). טורפים היטבעד לקבלת בלילה סמיכה של טחינה מעט נוזלית.
      • 5. מחממים שמן לטיגון עמוק. וחותכים כל פילה דג ל-3 חתיכות (ניתן לבקש זאת גם כשקונים את הדגים).
      • 6. הכנת הדגים: מצפים היטב בקמח את חתיכות הדגים, טובלים בבלילה ומעבירים לשמן החם. מטגנים 3-4 דקות או לקבלת מעטה פריך וזהוב.
      • 7. מוציאים את הנתחים המוכנים לנייר סופג ומגישים מיד ביחד עם הצ'יפס, פלחי לימון ורטבים שאוהבים

      עוד מתכוני דגים ומאכלי ים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -