וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת פרג ושוקולד

שף צביקה בסרמן מלחם ארז מלמד אותנו כיצד מכינים עוגת פרג עם שוקולד ואגוזים

מתכון מאת: מערכת וואלה

עוגת פרג ושוקולד. דרור עינב
עוגת פרג ושוקולד

מצרכים למתכון

  • מצרכים לעוגה בקוטר 24 ס"מ:
  • 150 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
  • 5 ביצים מופרדות
  • 1/4 כוס קורנפלור
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1/4 כוס מים
  • 1/4 1 כוס סוכר
  • 1/4 כוס חלב
  • פקק אחד רום או מעט תמצית רום
  • 150 גרם פרג
  • לקרם שוקולד:
  • 250 גרם שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו שבור
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • לקישוט : חופן אגוזים טחונים גס

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-165 מעלות.
  • 2. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים יחד חמאה וחלמונים עד לקבלת משחה רכה.
  • 3. מוסיפים קורנפלור, אבקת אפיה, חלב, מים, רום וחצי מכמות הסוכר. ממשיכים לעבד עד לקבלת מסה אחידה ובוחשים פנימה את הפרג.
  • 4. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר לקצף יציב ומבריק. מקפלים בעדינות ובעזרת מרית שליש מכמות הקצף לתוך תערובת הפרג וממשיכים כך עם שני השלישים הנותרים עד לקבלת בלילה תפוחה ואחידה.
  • 5. משמנים תבנית ויוצקים את התערובת. אופים כ- 35 דקות ונזהרים לא לייבש את העוגה. קיסם שננעץ במרכזה ייצא יבש עם פירורים לחים (במהלך האפייה העוגה עולה ואז צונחת, לא להתרגש זה קסמה. אפשר לעזור לעוגה לרדת כשמעבירים בעדינות סכין חדה בדפנות ומשחררים מהתבנית ומצננים היטב).
  • 6. קרם השוקולד : מחממים שמנת מתוקה לרתיחה עדינה, יוצקים מעל השוקולד ומערבבים עד לקבלת קרם חלק ואחיד.
  • 7. לאחר שהעוגה הגיעה לטמפ' החדר יוצקים את קרם השוקולד, מורחים מסביב לכל היקפה ומפזרים את האגוזים הקצוצים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully