אוזני המן במילוי פרג וגרידת לימון
חוזרים לקלאסיקה הידועה, אך האיכותית. התוצאה הסופית תהיה 25-30 אוזני המן
אוזני המן של קפה גרג (צילום: יח"צ, נטלי לוין)
מחשבון המרות
- לבצק:
- 600 גרם חמאה
- 380 גרם סוכר
- 4 ביצים
- 2 כפות תמצית וניל
- 120 גרם אבקת שקדים
- 1 קילו קמח
- למלית הפרג:
- 120 מ"ל חלב
- 120 גרם סוכר
- גרידת לימון מרבע לימון
- 200 גרם פרג טחון
- 40 גרם חמאה
- לבצק:
- 1. מקציפים את החמאה והסוכר בוו גיטרה של המיקסר.
- 2. מוסיפים את הביצים והווניל עד לקבלת תערובת אחידה.
- 3. מוסיפים את אבקת השקדים והקמח באיטיות למיקסר עד לקבלת בצק אחיד.
- 4. מרדדים את הבצק לעובי של 2 מ"מ וקורצים מהבצק עיגולים בגודל הרצוי.
- למלית הפרג:
- 5. מרתיחים את החלב עם הסוכר ומוסיפים את גרידת הלימון.
- 6. מוסיפים את הפרג לחלב ומרתיחים שוב.
- 7. לאחר הרתיחה מוסיפים את החמאה ומערבבים עד להמסת החמאה.
- 8. נותנים לתערובת להתקרר.
- 9. אופן ההרכבה ואפיה: מוסיפים כפית ממילוי הפרג במרכז עיגול הבצק ויוצרים משולש.
- 10. אופים את הבצק בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות כ-10 דקות עד לקבלת גוון חום.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה