וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

דג מטוגן בפיתה

אבי ביטון מגיע למסעדת ז'קוב דגים ובוחר ללכת על פילה בורי מקומי שצופה בקמח מתובל, טוגן ונכנס לפיתה עם טחינה, סלט עגבניות חריף וצ'יפס שמכינים במקום

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה

בבושקה הפקות

מצרכים למתכון

  • כמות: עבור2-3 סועדים
  • לדג:
  • 400 גרם פילה בורי טרי (או דג קוד)
  • 1 כוס קמח
  • 1/4 כוס פפריקה
  • 1/4 כוס כורכום
  • מלח ופלפל, לפי הטעם
  • שמן, לטיגון
  • לסלט עגבניות חריף:
  • 4 עגבניות בינוניות
  • 1/2 בצל
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • 1/2 צרור כוסברה
  • 1 פלפל חריף
  • מלח פלפל
  • שמן זית
  • להגשה:
  • 2-3 פיתות טריות
  • טחינה מוכנה עם הרבה לימון
  • פלפלים חריפים מטוגנים, למי שאוהב
  • צ'יפס
  • פלחי לימון

אופן ההכנה

  • 1. מכינים קודם כל את הסלט: קוצצים את הירוקים, הבצל והפלפל החריף. חותכים את העגבניות לקוביות קטנות, מערבבים יחד ומתבלים במלח, פלפל ושמן זית.
  • 2. מכינים את שאר המרכיבים כמו טחינה עם הרבה לימון, פלפלים חריפים וכל מה שרוצים שייכנס לפיתה כך שהם יחכו לדג המטוגן ולא ההיפך.
  • 3. חותכים את פילה הדג למקטעים בגודל 3X3 ס"מ, מערבבים בקערה את הקמח עם התבלינים ומחממים שמן לטיגון עמוק (בערך בגובה 10 ס"מ).
  • 4. טובלים את נתחי הדג בקמח המתובל, מעבירים למסננת, מנערים כדי להיפטר מעודפים ומכניסים לשמן החם (טיפ: ניתן להכניס לפני כן פרוסת גזר ורק כשבועיות מתקבצות סביבה להכניס את הדג).
  • 5. מוציאים את הדג הזהוב לנייר סופג. מורחים בתוך פיתה כף נדיבה של טחינה, סלט עגבניות חריף, את נתחי הדג המטוגנים ומגישים עם פלחי לימון. כל אחד סוחט לעצמו לפני הביס הראשון מיץ לימון לתוך הפיתה.
  • קבב דג ים על קרם שום

  • קציצות דגים של מסעדת שיינע

  • ברמונדי בטמפורה

  • סלט יווני (חוריאטיקי)

  • טורטיות במילוי דג פריך

  • פסטה עם קרעי דג

  • קציצות דגים

  • סלמון ואורז בסמטי ברוטב טריאקי

  • פילה ברמונדי בקראסט פיסטוקים

  • סלמון אפוי ברוטב דבש חרדל

  • ברמונדי עם עשבי תיבול ושקדים

  • ברמונדי שלם על תבשיל כרישה

  • סביצ'ה דג עם מנגו ותירס טרי

  • פילה ברמונדי בתמרהינדי

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully