מאפינס אגסים ואגוזים
את המאפינס האלה כיף לאכול בארוחת בוקר, כשהם יוצאים טריים מהתנור, הם לא כבדים או מתוקים מדי, אך עסיסיים וטעימות בזכות האגסים והאגוזים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 100גרםחמאה רכה
- 3ביצים L
- 2כפיותתמצית וניל
- ½כפיתקינמון
- גביעשמנת חמוצה
- ⅓כוסחלב
- ½2 כוסותקמח תופח
- ½כפיתסודה לשתייה
- ¼כפיתמלח
- 2אגסים גדולים
לציפוי:
- ½כוסאגוזים קצוצים
- 3כפותסוכר
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים מאפינס אגסים ואגוזים?
- 1מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- 2במעבד מזון או מיקסר מקציפים את החמאה והסוכר עד שהתערובת קרמית. מוסיפים את הביצים, אחת אחרי השנייה, וממשיכים להקציף.
- 3מוסיפים את הווניל, הקינמון, השמנת והחלב ומערבלים עד לתערובת אחידה וחלקה.
- 4מוסיפים את הקמח מעורב בסודה לשתייה ומלח ומערבלים עד שנוצר בצק אחיד וחלק. אם הוא סמיך מדי מוסיפים עוד כף או שתיים של חלב.
- 5חותכים את האגסים לקוביות קטנות, לאחר שמוציאים מהם את הליבות והגרעינים.
- 6מוסיפים את קוביות הפרי לבצק תוך ערבוב ידני בכף עץ.
- 7שמים בתבניות האפייה את המנג'טים וממלאים אותם בבצק עד ל-3/4 מגובה המנג'ט.
- 8מפזרים על כל מאפין מעט אגוזים קצוצים ומעט סוכר.
- 9שמים את התבניות בתנור ואופים 25 עד 30 דקות. המאפינס מוכנים כאשר קיסם עץ הננעץ בתוכם יוצא יבש.
- 10מוציאים מהתנור ומצננים מעט. מגישים פושר או בטמפרטורת החדר.
- כאשר אין אגסים אפשר להשתמש במקומם בתפוחי עץ גרני סמיט.