מתכונים חמים

לחמניות סוכר וקינמון שלא תוכלו להפסיק לאכול

הכי בית, הכי פינוק - לחמניות קינמון וסוכר רכות, מתוקות-מלוחות, שהכי כיף ללוש עם הידיים ואז להתפנק עליהן חמות חמות כשהן יוצאות מהתנור. את הלחמניות המשגעות האלה אתם יכולים לאכול פשוט ככה או לפתוח, למרוח בפנים שוקולד, לקחת ביס ואז לרגע לשכוח מהיקום כולו

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה! אוכל
  • 20 דקות עבודה

  • שעתיים וחצי סה"כ

  • קל להכנה

לחמניות סוכר וקינמון ביתיות (צילום: דנה מלמד)

מחשבון המרות

מצרכים

    • 1 ק״גקמח לחם
    • 1 שקיתשמרים טריים (50 גרם)
    • ½ כוססוכר
    • 3 כפותדבש
    • 240-360 מ״לחלב פושר (כוס עד כוס וחצי)
    • 2 ביצים
    • 150 גרםחמאה רכה בטמפ' החדר
    • 1 כפיתמלח
  • לאפייה:

    • 1 ביצה טרופה, להברשה
    • 3 כפותסוכר דמררה או סוכר לבן
    • 1 כףקינמון
למחשבון המרה

אופן ההכנה

איך מכינים לחמניות סוכר וקינמון?

  • 1מערבבים בקערה גדולה או בקערת מערבל עם וו לישה קמח, סוכר ושמרים.
  • 2יוצרים גומה במרכז תערובת הקמח ומוסיפים פנימה דבש, ביצים כוס חלב (240 מ"ל) וחמאה. מתחילים ללוש עם הידיים או בעזרת וו הלישה ומוסיפים תוך כדי את המלח, ואם צריך עוד חצי כוס חלב. לשים עד שמתקבל בצק אחיד ונעים למגע. אם דביק, מוסיפים קמח ואם יבש מדי, מוסיפים מים פושרים.
  • 3מכסים במגבת לחה את הקערה ומחכים שהבצק יכפיל את נפחו, בערך שעה.
  • 4יוצרים מהבצק לחמניות עגולות בגודל הרצוי, מותחים מעט את פני הבצק של כל אחת כדי שיהיו מתוחות ויפות ומניחים על מגשי אפייה מרופדים נייר אפייה במרווחים (הן יתפחו). מכסים שוב במגבת לחה ומתפיחים שוב.
  • 5מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  • 6מברישים את הלחמניות בביצה טרופה וזורים את הסוכר והקינמון. אופים כ-35 דקות, עד שהלחמניות זהובות ויפות.

    מברישים את הלחמניות בביצה טרופה, זורים את הסוכר והקינמון ולתנור (צילום: דנה מלמד)

  • 7בא לכם עוד קינמון? אפשר להוסיף כפית קינמון גם לבצק, בשלב עירבוב החומרים היבשים.
  • 8רוצים לחם קינמון מתוק? במקום לחמניות, אפשר ליצור צורה של לחם ולפרוס לפרוסות. הכי טעים להכין מזה כריך עם נוטלה. זהו ללא ספק ה-כריך.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully