וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לחמניות סוכר וקינמון שלא תוכלו להפסיק לאכול

הכי בית, הכי פינוק - לחמניות קינמון וסוכר רכות, מתוקות-מלוחות, שהכי כיף ללוש עם הידיים ואז להתפנק עליהן חמות חמות כשהן יוצאות מהתנור. את הלחמניות המשגעות האלה אתם יכולים לאכול פשוט ככה או לפתוח, למרוח בפנים שוקולד, לקחת ביס ואז לרגע לשכוח מהיקום כולו

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה אוכל

לחמנית סוכר וקינמון. דנה מלמד
לחמניות סוכר וקינמון ביתיות

מצרכים למתכון

    • 1ק״גקמח לחם
    • 1שקיתשמרים טריים (50 גרם)
    • ½כוססוכר
    • 3כפותדבש
    • 240-360מ״לחלב פושר (כוס עד כוס וחצי)
    • 2ביצים
    • 150גרםחמאה רכה בטמפ' החדר
    • 1כפיתמלח
  • לאפייה:

    • 1ביצה טרופה, להברשה
    • 3כפותסוכר דמררה או סוכר לבן
    • 1כףקינמון

אופן ההכנה

איך מכינים לחמניות סוכר וקינמון?

  • 1
    מערבבים בקערה גדולה או בקערת מערבל עם וו לישה קמח, סוכר ושמרים.
  • 2
    יוצרים גומה במרכז תערובת הקמח ומוסיפים פנימה דבש, ביצים כוס חלב (240 מ"ל) וחמאה. מתחילים ללוש עם הידיים או בעזרת וו הלישה ומוסיפים תוך כדי את המלח, ואם צריך עוד חצי כוס חלב. לשים עד שמתקבל בצק אחיד ונעים למגע. אם דביק, מוסיפים קמח ואם יבש מדי, מוסיפים מים פושרים.
  • 3
    מכסים במגבת לחה את הקערה ומחכים שהבצק יכפיל את נפחו, בערך שעה.
  • 4
    יוצרים מהבצק לחמניות עגולות בגודל הרצוי, מותחים מעט את פני הבצק של כל אחת כדי שיהיו מתוחות ויפות ומניחים על מגשי אפייה מרופדים נייר אפייה במרווחים (הן יתפחו). מכסים שוב במגבת לחה ומתפיחים שוב.
  • 5
    מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  • 6
    מברישים את הלחמניות בביצה טרופה וזורים את הסוכר והקינמון. אופים כ-35 דקות, עד שהלחמניות זהובות ויפות.
    מברישים את הלחמניות בביצה טרופה, זורים את הסוכר והקינמון ולתנור/דנה מלמד
  • 7
    בא לכם עוד קינמון? אפשר להוסיף כפית קינמון גם לבצק, בשלב עירבוב החומרים היבשים.
  • 8
    רוצים לחם קינמון מתוק? במקום לחמניות, אפשר ליצור צורה של לחם ולפרוס לפרוסות. הכי טעים להכין מזה כריך עם נוטלה. זהו ללא ספק ה-כריך.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully