- 1. מנקים היטב את הסלרי וחותכים לפרוסות קטנות ועגולות בעובי אצבע. משרים במים במשך כשעתיים.
-
- 2. מסננים ממים ושוטפים שוב. במקביל, סוחטים את הלימונים ופורסים את הגזר לפרוסות דקות.
-
- 3. מעבירים את הסלרי לסיר עם 2 כפות שמן וכוס מים. מביאים לרתיחה, מוסיפים גזר, סוכר ואת מיץ הלימון ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות או עד שהירקות מתרככים לחלוטין.
-
- 4. להגשה: מעטרים בגבעולי סלרי בחיתוך גס.
-
- סודות מהמטבח
- *בכדי לוודא שהסלרי והגזר התרככו כדאי לבדוק עם מזלג.
-
- *רוצים לזרז את הבישול? אפשר לטגן את הירקות בשמן כשתי דקות ואז להוסיף את המים והתבלינים