נושאים חמים

מילפיי דבש וניל

העוגה מורכבת ממספר רב של מצרכים אולם תהליך הכנתה קל ופשוט. אני קורא לה "זבת חלב ודבש" בגלל מגוון החומרים הרב שהיא מכילה לרבות חלב, מיץ תפוחים ושקדים

מגזין סוכות 2016 (נמרוד סונדרס)
מגזין סוכות 2016 (נמרוד סונדרס)

מצרכים

  • 2 עוגות במידות 25X7 ס"מ
  • לעוגת דבש:
  • 170 גרם ( 1/2 כוס) דבש
  • 120 גרם (1/2 כוס) שמן קנולה
  • 2 ביצים במידה L
  • 120 מ"ל (1/2 כוס) חלב
  • 1 כפית קפה נמס
  • 100 מ"ל (1/2 כוס) סיידר תפוחים
  • 245 גרם (3/4 1 כוסות) קמח מנופה
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • קורט הל טחון (לא חובה)
  • 90 גרם (3/4 כוס) סוכר דמררה
  • קורט מלח
  • לקישוט:
  • 1/2 כוס שקדים פרוסים
  • לקרם וניל מוקצף:
  • 120 מ"ל (1/2כוס) חלב
  • 2 חלמונים
  • 1/4 מקל וניל מגורר
  • 50 גרם ( 1/4 כוס) סוכר
  • 10 גרם (1/2 כף) קורנפלור
  • 1 כף חמאה רכה
  • 180 מ"ל ( 3/4 כוס) שמנת מתוקה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל- 170 מעלות.
  • 2. מכינים את העוגה: מחממים את החלב וממיסים את הקפה נמס בתוכו.
  • 3. מעבירים לקערת המיקסר ומערבבים היטב עם וו גיטרה את הדבש, סוכר דמררה, שמן, ביצים וסיידר תפוחים.
  • 4. מנפים יחדיו את כל החומרים היבשים: קמח, אבקת סודה לשתייה, אבקת אפייה, קינמון, הל טחון (לא חובה) ומלח ומוסיפים במהירות איטית לקערה ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה.
  • 5. מוזגים ל- 2 תבניות אפייה מלבניות במידות 25 ס"מ כל אחת (משומנות מעט ומרופדות נייר אפיה.) מפזרים מעל שקדים פרוסים.
  • 6. אופים כ- 45-50 דקות עד שהעוגות מוכנות או עד שקיסם שננעץ במרכזן יוצא עם מעט פירורים לחים. מצננים היטב ע"ג רשת.
  • 7. מכינים את הקרם: יוצקים חלב לסיר בינוני, מגרדים את הגרגרים ממקל הווניל ומוסיפים לסיר יחד עם חצי מקל הווניל, מביאים לרתיחה ומכבים.
  • 8. טורפים חלמונים עם סוכר וקורנפלור לתערובת אחידה. יוצקים מצקת מהחלב החם לתערובת החלמונים ומערבבים היטב להשוואת טמפרטורות, יוצקים את כל התערובות לסיר וממשיכים לבשל על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב עד בעבוע קל והסמכה של הקרם.
  • 9. מעבירים לקערת המיקסר ומערבבים כ- 5 דקות עם וו הגיטרה עד שהקרם מתקרר לטמפרטורת חום גוף. מוסיפים את החמאה הרכה וממשיכים לערבב עד שנבלעת ומתקבלת תערובת חלקה, מניילנים ומעבירים לקירור של 3-4 שעות.
  • 10. מקציפים את השמנת המתוקה לקציפה רכה ומקפלים לקרם שהתקרר. מעבירים לשקית זילוף עם פיית זילוף חלקה בקוטר 1 ס"מ, ומקררים עד למועד ההרכבה.
  • 11. מרכיבים ומגישים: חוצים כל עוגה ל- 2 חלקים שווים (כמו לסנדוויץ), מזלפים עיגולים עיגולים בכל אחד מן העוגות ומכסים בחלק העליון האפוי עם השקדים. מעבירים למגש ומגישים.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים