פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מילפיי

      "מילפיי" בצרפתית פירושו אלף עלים. עוד קלסיקה מהמטבח הצרפתי: שכבות פריכות וזהובות של בצק ובינהן קרם וניל מעודן

      12 מדרגים / 3.42 כוכבים

      מלפיי – אורן דגן כפיר (יח
      מלפיי – אורן דגן כפיר (יח"צ , דנייה ויינר)

      מצרכים

      • ל-6 מנות:
      • 2 מגשי אפייה שגודלם 30*40 ס"מ
      • לעוגה:
      • 500 גרם בצק עלים
      • אבקת סוכר, לפידור
      • למלית:
      • 240 מ"ל (1 כוס) חלב
      • 1/2 תרמיל וניל חצוי לאורכו
      • 4 חלמונים מביצים בינוניות
      • 65 גרם (1/4 כוס+ 1 כף) סוכר
      • 20 גרם (1/2 2 כפות) קורנפלור
      • 10 גרם (1 כף מחוקה) קמח לבן
      • 115 גרם חמאה רכה
      • 120 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה, מוקצפת לקצפת רכה
      • לקישוט:
      • אבקת סוכר
      • פטל אדום טרי

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים את המלית: יוצקים את החלב לסיר בינוני. מרוקנים את תוכנו של תרמיל הווניל באמצעות גב סכין ומוסיפים לסיר. מוסיפים גם את התרמיל לסיר ומביאים לרתיחה. מוציאים החוצה את תרמיל הווניל.
      • 2. בקערה בינונית טורפים היטב חלמונים, סוכר, קורנפלור וקמח במטרפה ידנית.
      • 3. יוצקים בהדרגה את החלב החם לתוך תערובת החלמונים תוך כדי טריפה מתמדת עד לקבלת תערובת אחידה.
      • 4. מחזירים את התערובת לסיר ומבשלים על אש בינונית תוך כדי טריפה מתמדת, עד אשר הקרם מבעבע קלות ומסמיך.
      • 5. ממשיכים לבשל דקה נוספת. מסננים מיד במסננת לקערה נקייה.
      • 6. מכסים את פני הקרם בניילון נצמד ומאחסנים במקרר עד אשר הקרם קר מאד במשך 3-4 שעות לפחות.
      • 7. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את קרם הפטיסייר במהירות בינונית עד לקבלת קרם רך וחלק.
      • 8. מוסיפים את החמאה הרכה וממשיכים לערבב במהירות בינונית עד שהחמאה נטמעת לחלוטין ומתקבל קרם אחיד וחלק (אם צריך, אפשר להיעזר בבלנדר-מוט).
      • 9. באמצעות מרית גומי מקפלים פנימה את הקצפת, שליש מהכמות בכל פעם, עד לקבלת קרם עשיר וחלק.
      • 10. מצננים במקרר כ-20 דקות.
      • 11. מכינים את שכבות בצק העלים: מחממים תנור ל-180 מעלות.
      • 12. מקמחים מעט משטח עבודה נקי ומרדדים עליו את הבצק לעלה שגודלו 22X36 ס"מ ועוביו חצי ס"מ.
      • 13. מניחים את הבצק בתבנית מרופדת נייר אפייה ומכסים אותו בנייר אפייה נוסף. מניחים מעל הבצק תבנית אפייה נוספת ליצירת משקולת, שתמנע ממנו לתפוח במהלך האפייה.
      • 14. אופים את הבצק בתנור החם כ-20 דקות, עד שמתקבל גוון זהוב עמוק.
      • 15. מוציאים מהתנור, מחלצים את הבצק מהתבנית ומצננים בטמפ' החדר.
      • 16. מחממים את התנור ל-200 מעלות (חום גבוה).
      • 17. באמצעות סכין פריסה משוננת חותכים את הבצק ל-3 רצועות רוחב.
      • 18. מפדרים באבקת הסוכר ומחזירים לתנור. אופים כ-2 דקות, רק עד שהסוכר הופך לקרמל (יש להזהר לא לשרוף את הסוכר לקרמל חום שטעמו מר). מוציאים ומצננים בטמפ' החדר.
      • 19. מיישרים את שולי הבצק בסכין חדה לקבלת מראה מעוצב ומקצועי.
      • 20. מרכיבים את העוגה: מורחים מחצית מהקרם על רצועת בצק. מניחים מעל רצועת בצק נוספת ומורחים אותה בשארית הקרם. מניחים מעל את רצועת הבצק הנותרת. מאחסנים במקפיא לשעתיים להתייצבות.
      • 21. מגישים את המנה – פורסים את העוגה כשהיא קפואה (כך לא תתפרק בעת החיתוך) בסכין פריסה משוננת למנות שרוחבן 5 ס"מ. מפדרים באבקת סוכר, מעטרים בפטל אדום ומגישים.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -