וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מילפיי

"מילפיי" בצרפתית פירושו אלף עלים. עוד קלסיקה מהמטבח הצרפתי: שכבות פריכות וזהובות של בצק ובינהן קרם וניל מעודן

מתכון מאת: אורן דגן-כפיר, מערכת וואלה

מלפיי – אורן דגן כפיר. דנייה ויינר,
מלפיי – אורן דגן כפיר/דנייה ויינר

מצרכים למתכון

  • ל-6 מנות:
  • 2 מגשי אפייה שגודלם 30*40 ס"מ
  • לעוגה:
  • 500 גרם בצק עלים
  • אבקת סוכר, לפידור
  • למלית:
  • 240 מ"ל (1 כוס) חלב
  • 1/2 תרמיל וניל חצוי לאורכו
  • 4 חלמונים מביצים בינוניות
  • 65 גרם (1/4 כוס+ 1 כף) סוכר
  • 20 גרם (1/2 2 כפות) קורנפלור
  • 10 גרם (1 כף מחוקה) קמח לבן
  • 115 גרם חמאה רכה
  • 120 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה, מוקצפת לקצפת רכה
  • לקישוט:
  • אבקת סוכר
  • פטל אדום טרי

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את המלית: יוצקים את החלב לסיר בינוני. מרוקנים את תוכנו של תרמיל הווניל באמצעות גב סכין ומוסיפים לסיר. מוסיפים גם את התרמיל לסיר ומביאים לרתיחה. מוציאים החוצה את תרמיל הווניל.
  • 2. בקערה בינונית טורפים היטב חלמונים, סוכר, קורנפלור וקמח במטרפה ידנית.
  • 3. יוצקים בהדרגה את החלב החם לתוך תערובת החלמונים תוך כדי טריפה מתמדת עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 4. מחזירים את התערובת לסיר ומבשלים על אש בינונית תוך כדי טריפה מתמדת, עד אשר הקרם מבעבע קלות ומסמיך.
  • 5. ממשיכים לבשל דקה נוספת. מסננים מיד במסננת לקערה נקייה.
  • 6. מכסים את פני הקרם בניילון נצמד ומאחסנים במקרר עד אשר הקרם קר מאד במשך 3-4 שעות לפחות.
  • 7. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את קרם הפטיסייר במהירות בינונית עד לקבלת קרם רך וחלק.
  • 8. מוסיפים את החמאה הרכה וממשיכים לערבב במהירות בינונית עד שהחמאה נטמעת לחלוטין ומתקבל קרם אחיד וחלק (אם צריך, אפשר להיעזר בבלנדר-מוט).
  • 9. באמצעות מרית גומי מקפלים פנימה את הקצפת, שליש מהכמות בכל פעם, עד לקבלת קרם עשיר וחלק.
  • 10. מצננים במקרר כ-20 דקות.
  • 11. מכינים את שכבות בצק העלים: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 12. מקמחים מעט משטח עבודה נקי ומרדדים עליו את הבצק לעלה שגודלו 22X36 ס"מ ועוביו חצי ס"מ.
  • 13. מניחים את הבצק בתבנית מרופדת נייר אפייה ומכסים אותו בנייר אפייה נוסף. מניחים מעל הבצק תבנית אפייה נוספת ליצירת משקולת, שתמנע ממנו לתפוח במהלך האפייה.
  • 14. אופים את הבצק בתנור החם כ-20 דקות, עד שמתקבל גוון זהוב עמוק.
  • 15. מוציאים מהתנור, מחלצים את הבצק מהתבנית ומצננים בטמפ' החדר.
  • 16. מחממים את התנור ל-200 מעלות (חום גבוה).
  • 17. באמצעות סכין פריסה משוננת חותכים את הבצק ל-3 רצועות רוחב.
  • 18. מפדרים באבקת הסוכר ומחזירים לתנור. אופים כ-2 דקות, רק עד שהסוכר הופך לקרמל (יש להזהר לא לשרוף את הסוכר לקרמל חום שטעמו מר). מוציאים ומצננים בטמפ' החדר.
  • 19. מיישרים את שולי הבצק בסכין חדה לקבלת מראה מעוצב ומקצועי.
  • 20. מרכיבים את העוגה: מורחים מחצית מהקרם על רצועת בצק. מניחים מעל רצועת בצק נוספת ומורחים אותה בשארית הקרם. מניחים מעל את רצועת הבצק הנותרת. מאחסנים במקפיא לשעתיים להתייצבות.
  • 21. מגישים את המנה – פורסים את העוגה כשהיא קפואה (כך לא תתפרק בעת החיתוך) בסכין פריסה משוננת למנות שרוחבן 5 ס"מ. מפדרים באבקת סוכר, מעטרים בפטל אדום ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully