- 1. מכינים את המלית: יוצקים את החלב לסיר בינוני. מרוקנים את תוכנו של תרמיל הווניל באמצעות גב סכין ומוסיפים לסיר. מוסיפים גם את התרמיל לסיר ומביאים לרתיחה. מוציאים החוצה את תרמיל הווניל.
-
- 2. בקערה בינונית טורפים היטב חלמונים, סוכר, קורנפלור וקמח במטרפה ידנית.
-
- 3. יוצקים בהדרגה את החלב החם לתוך תערובת החלמונים תוך כדי טריפה מתמדת עד לקבלת תערובת אחידה.
-
- 4. מחזירים את התערובת לסיר ומבשלים על אש בינונית תוך כדי טריפה מתמדת, עד אשר הקרם מבעבע קלות ומסמיך.
-
- 5. ממשיכים לבשל דקה נוספת. מסננים מיד במסננת לקערה נקייה.
-
- 6. מכסים את פני הקרם בניילון נצמד ומאחסנים במקרר עד אשר הקרם קר מאד במשך 3-4 שעות לפחות.
-
- 7. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את קרם הפטיסייר במהירות בינונית עד לקבלת קרם רך וחלק.
-
- 8. מוסיפים את החמאה הרכה וממשיכים לערבב במהירות בינונית עד שהחמאה נטמעת לחלוטין ומתקבל קרם אחיד וחלק (אם צריך, אפשר להיעזר בבלנדר-מוט).
-
- 9. באמצעות מרית גומי מקפלים פנימה את הקצפת, שליש מהכמות בכל פעם, עד לקבלת קרם עשיר וחלק.
-
- 10. מצננים במקרר כ-20 דקות.
-
- 11. מכינים את שכבות בצק העלים: מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
- 12. מקמחים מעט משטח עבודה נקי ומרדדים עליו את הבצק לעלה שגודלו 22X36 ס"מ ועוביו חצי ס"מ.
-
- 13. מניחים את הבצק בתבנית מרופדת נייר אפייה ומכסים אותו בנייר אפייה נוסף. מניחים מעל הבצק תבנית אפייה נוספת ליצירת משקולת, שתמנע ממנו לתפוח במהלך האפייה.
-
- 14. אופים את הבצק בתנור החם כ-20 דקות, עד שמתקבל גוון זהוב עמוק.
-
- 15. מוציאים מהתנור, מחלצים את הבצק מהתבנית ומצננים בטמפ' החדר.
-
- 16. מחממים את התנור ל-200 מעלות (חום גבוה).
-
- 17. באמצעות סכין פריסה משוננת חותכים את הבצק ל-3 רצועות רוחב.
-
- 18. מפדרים באבקת הסוכר ומחזירים לתנור. אופים כ-2 דקות, רק עד שהסוכר הופך לקרמל (יש להזהר לא לשרוף את הסוכר לקרמל חום שטעמו מר). מוציאים ומצננים בטמפ' החדר.
-
- 19. מיישרים את שולי הבצק בסכין חדה לקבלת מראה מעוצב ומקצועי.
-
- 20. מרכיבים את העוגה: מורחים מחצית מהקרם על רצועת בצק. מניחים מעל רצועת בצק נוספת ומורחים אותה בשארית הקרם. מניחים מעל את רצועת הבצק הנותרת. מאחסנים במקפיא לשעתיים להתייצבות.
-
- 21. מגישים את המנה פורסים את העוגה כשהיא קפואה (כך לא תתפרק בעת החיתוך) בסכין פריסה משוננת למנות שרוחבן 5 ס"מ. מפדרים באבקת סוכר, מעטרים בפטל אדום ומגישים.