נושאים חמים

סבאייה

מתכון לקינוח תימני העשוי שכבות דקיקות של בצק שמרים רוויים בחמאה מזוקקת וסירופ דבש עם קצת קצח מלמעלה

סבאיה תימנית (נמרוד סונדרס)
סבאיה תימנית (נמרוד סונדרס)

מצרכים

  • 3 ביצים גדולות
  • 3 כוסות קמח
  • 75 גרם חמאה מומסת
  • 1 כף שמרים אינסטנט
  • 1/4 כוס מים פושרים
  • 1 כפית מלח
  • 100 גרם חמאה מומסת להברשת יריעות הבצר
  • 1 חלמון+ 1 כפית שמן זית לציפוי
  • קצח לפיזור
  • לזיגוג וקישוט:
  • 1 כוס דבש מהול ברבע כוס מים חמים
  • קליפה מגוררת מלימון שלם

אופן ההכנה

  • 1. ממיסים את השמרים ברבע כוס מים פושרים ומניחים בצד להתססה בת 10 דקות.
  • 2. מערבבים בקערה גדולה את הקמח והמלח. יוצרים גומחה במרכז הקערה ומוסיפים פנימה את הביצים, החמאה המומסת והשמרים.
  • 3. לשים כ-15 דקות עד שהבצק נקשר. תוך זמן קצר הבצק ייאסף וייפרד מהדפנות- אבל זה עדיין לא מספיק. מומלץ לעשות הפסקות במהלך הלישה עם הפסקות בנות 1-2 דקות בין לבין.
  • 4. מכסים את הבצק בבד נושם ומתפיחים כ-40 דקות.
  • 5. מפרידים את הבצק ל-12 כדורים במשקל 70 גרם בערך (מומלץ להיעזר במשקל). מניחים את הכדורים על תבנית מרופדת נייר אפיה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים עוד 30 דקות. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • 5. מרדדים כל כדור דק ככל שניתן ומניחים בתוך התבנית. מורחים בחמאה מומסת וממשיכים הלאה עם יתר הכדורים, כך שנוצר מין מגדל בצק חמאתי. את היריעה האחרונה לא מורחים בחמאה אלא בחלמון מהול בכפית שמן זית, ומפזרים מעל קצח.
  • 6. חורצים שני פתחים קטנים במרכז בעזרת סכין חדה.
  • 7. אופים 30 דקות בחום גבוה. מוציאים בתום האפייה מהתנור, יוצקים מיד את הדבש ומפזרים את קליפת הלימון המגוררת. מגישים לצד תה חם וריחני.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים