מאפינס אגסים ואגוזים

את המאפינס האלה כיף לאכול בארוחת בוקר, כשהם יוצאים טריים מהתנור, הם לא כבדים או מתוקים מדי, אך עסיסיים וטעימות בזכות האגסים והאגוזים

מתכון מאת: רות סירקיס
מאפינס אגסים ואגוזים. דן לב,
מאפינס אגסים ואגוזים(צילום: דן לב)

מצרכים

    • 100 גרםחמאה רכה
    • 3 ביצים L
    • 2 כפיותתמצית וניל
    • ½ כפיתקינמון
    • גביעשמנת חמוצה
    • כוסחלב
    • ½2 כוסותקמח תופח
    • ½ כפיתסודה לשתייה
    • ¼ כפיתמלח
    • 2 אגסים גדולים
  • לציפוי:

    • ½ כוסאגוזים קצוצים
    • 3 כפותסוכר

אופן ההכנה

איך מכינים מאפינס אגסים ואגוזים?

  • 1מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  • 2במעבד מזון או מיקסר מקציפים את החמאה והסוכר עד שהתערובת קרמית. מוסיפים את הביצים, אחת אחרי השנייה, וממשיכים להקציף.
  • 3מוסיפים את הווניל, הקינמון, השמנת והחלב ומערבלים עד לתערובת אחידה וחלקה.
  • 4מוסיפים את הקמח מעורב בסודה לשתייה ומלח ומערבלים עד שנוצר בצק אחיד וחלק. אם הוא סמיך מדי מוסיפים עוד כף או שתיים של חלב.
  • 5חותכים את האגסים לקוביות קטנות, לאחר שמוציאים מהם את הליבות והגרעינים.
  • 6מוסיפים את קוביות הפרי לבצק תוך ערבוב ידני בכף עץ.
  • 7שמים בתבניות האפייה את המנג'טים וממלאים אותם בבצק עד ל-3/4 מגובה המנג'ט.
  • 8מפזרים על כל מאפין מעט אגוזים קצוצים ומעט סוכר.
  • 9שמים את התבניות בתנור ואופים 25 עד 30 דקות. המאפינס מוכנים כאשר קיסם עץ הננעץ בתוכם יוצא יבש.
  • 10מוציאים מהתנור ומצננים מעט. מגישים פושר או בטמפרטורת החדר.
  • כאשר אין אגסים אפשר להשתמש במקומם בתפוחי עץ גרני סמיט.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully