לפעמים כל מה שרוצים בבוקר זה רק לחמם במהירות מאפינס עסיסי וטעים, לקחת כמה ביסים ולהתחיל את היום.
במיוחד לאלו הממהרים ולכל מי שרוצה להשקיע גם במלאכת הבראנץ', הגיעה רות סירקיס (לא פחות!) עם המתכון הנהדר הזה למאפינס אגסים ואגוזים. ובקיצור, חגיגה מושלמת.
שימו לב שהמאפינס לא מכילים שום סוכר מלבד הציפוי ושואבים את כל המתיקות המעודנת שלהם מהפרי עצמו, מה שהופך אותם באמת לארוחת בוקר קלילה ולא מושחתת מדי, אך טעימה.
מאפינס אגסים ואגוזים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 100גרםחמאה רכה
- 3ביצים L
- 2כפיותתמצית וניל
- ½כפיתקינמון
- גביעשמנת חמוצה
- ⅓כוסחלב
- ½2 כוסותקמח תופח
- ½כפיתסודה לשתייה
- ¼כפיתמלח
- 2אגסים גדולים
לציפוי:
- ½כוסאגוזים קצוצים
- 3כפותסוכר
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים מאפינס אגסים ואגוזים?
- 1מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- 2במעבד מזון או מיקסר מקציפים את החמאה והסוכר עד שהתערובת קרמית. מוסיפים את הביצים, אחת אחרי השנייה, וממשיכים להקציף.
- 3מוסיפים את הווניל, הקינמון, השמנת והחלב ומערבלים עד לתערובת אחידה וחלקה.
- 4מוסיפים את הקמח מעורב בסודה לשתייה ומלח, ומערבלים עד שנוצר בצק אחיד וחלק. אם הוא סמיך מדי, מוסיפים עוד כף או שתיים של חלב.
- 5חותכים את האגסים לקוביות קטנות, לאחר שמוציאים מהם את הליבות והגרעינים.
- 6מוסיפים את קוביות הפרי לבצק תוך ערבוב ידני בכף עץ.
- 7שמים בתבניות האפייה את המנג'טים וממלאים אותם בבצק עד ל-3/4 גובה.
- 8מפזרים על כל מאפין מעט אגוזים קצוצים וסוכר.
- 9שמים את התבניות בתנור ואופים 25 עד 30 דקות. המאפינס מוכנים כאשר קיסם עץ הננעץ בתוכם יוצא יבש.
- 10מוציאים מהתנור ומצננים מעט. מגישים פושר או בטמפרטורת החדר.
- כאשר אין אגסים אפשר להשתמש במקומם בתפוחי עץ גרני סמיט.