מלוואח בננות
אבי ביטון מבקר במסעדת סאלוף ובניו בתל אביב, ובהשראה התימנית מכין במטבח שלו מתכון פשוט למלוואח בננות מטריף
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 עלה מלוואח מופשר
- 1 בננה פרוסה דק
- 2 כפיות סוכר חום
- 1כפית מחוקה קינמון
- 1 כפית קוקוס טחון
- תרסיס שמן קנולה
- לגנאש שוקולד:
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- 200 גרם שוקולד מריר מופרד לקוביות
אופן ההכנה
- 1. מסדרים את הבננות בשליש התחתון של המלאווח ומפזרים מעליהן את הסוכר, הקינמון והקוקוס.
- 2. סוגרים כמו רולדה ובעזרת סכין קוטמים את הקצוות.
- 3.מרססים את המאפה בשמן ואופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות כ-12 דקות.
- 4. בינתיים מכינים את הגנאש: שמים את קוביות השוקולד בקערה, מרתיחים את השמנת ויוצקים מעליו. ממתינים דקה ומערבבים ליצירת גנאש איכותי.
- 5. מוציאים את המאפה מהתנור, יוצקים מעל את הגנאש ומגישים.