מלוואח בננות

אבי ביטון מבקר במסעדת סאלוף ובניו בתל אביב, ובהשראה התימנית מכין במטבח שלו מתכון פשוט למלוואח בננות מטריף

מתכון מאת: אבי ביטון בשיתוף שמן עץ הזית, מערכת וואלה!
(צילום: אפיק גבאי צילום וידיאו: בבושקה הפקות)

מצרכים

  • 1 עלה מלוואח מופשר
  • 1 בננה פרוסה דק
  • 2 כפיות סוכר חום
  • 1כפית מחוקה קינמון
  • 1 כפית קוקוס טחון
  • תרסיס שמן קנולה
  • לגנאש שוקולד:
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 200 גרם שוקולד מריר מופרד לקוביות

אופן ההכנה

  • 1. מסדרים את הבננות בשליש התחתון של המלאווח ומפזרים מעליהן את הסוכר, הקינמון והקוקוס.
  • 2. סוגרים כמו רולדה ובעזרת סכין קוטמים את הקצוות.
  • 3.מרססים את המאפה בשמן ואופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות כ-12 דקות.
  • 4. בינתיים מכינים את הגנאש: שמים את קוביות השוקולד בקערה, מרתיחים את השמנת ויוצקים מעליו. ממתינים דקה ומערבבים ליצירת גנאש איכותי.
  • 5. מוציאים את המאפה מהתנור, יוצקים מעל את הגנאש ומגישים.
  • קרואסון מלוואח

  • סלופי ג'ו בתוך מלאווח

  • פיצה מלאווח עם אנשובי טרי

  • קליפות תפוז מסוכרות

  • מוס שוקולד לבן ומנגו

  • חטיפי יוגורט קפואים

  • פבלובה עם קרם מסקרפונה ופירות

  • בסבוסה עם קומפוט

  • עוגיות ביסקוטי איטלקיות

  • פרוזן ביתי בטעמים

  • טרייפל קרם לימון, עוגת דבש ופירות העונה

  • עוגת קוקוס ומשמשים בחושה

  • בצק עלים עם קרם מסקרפונה ופירות

  • מאפה בצק עלים במילוי תפוחים

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully