- 1. פורסים את כבד האווז באלכסון לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ. מנקים את הנימיות והעורקים.
-
- 2. ממליחים ומפלפלים משני הצדדים.
-
- 3. מחממים חמאה במחבת ברזל. מטגנים את הכבד קלות משני הצדדים. שופכים לכיור את החמאה והשומן שניגרו במחבת.
-
- 4. מחזירים את המחבת לכיריים ומזליפים בזהירות את הקוניאק - מתלקחת להבה ואז מוסיפים את המדירה, בכמות של מצקת מרק.
- מצמצמים את הפורט. הופכים את הכבד משני צידיו.
-
- לריבת הבצל:
-
- לשטח את הבצל בתבנית, להוסיף צימוקים וקוביות תפוחי עץ. לפזר קוביות חמאה ולהכניס לתנור עד שמתקבלת מעין קונפיטורה.
-
- להגשה:
-
- מניחים את ריבת הבצל במרכז הצלחת ועליה את פרוסות הכבד. יוצקים עליהן את פורט המדירה שצומצם לחציו במחבת.