וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אסקלופ כבד אווז עם ריבת בצל

להבות של אש וניחוחות של ברנדי הם רק חלק מהכיף שבהכנה של מנה זו. ועוד לא אמרנו כלום על אסקלופ חזה האווז הנהדר שמגיע עם ריבת בצל מתקתקה.

מתכון מאת: פרובנס בגליל,pbagalil@yahoo.co.il

כבד אווז. ShutterStock
כבד אווז

מצרכים למתכון

  • כבד אווז
  • בקבוק יין פורט מדירה
  • 1 בצל סגול, פרוס לפרוסות
  • צימוקים כהים
  • חמאה
  • תפוחי עץ "גרנד סמיט"
  • בקבוק קוניאק
  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  • 1. פורסים את כבד האווז באלכסון לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ. מנקים את הנימיות והעורקים.
  • 2. ממליחים ומפלפלים משני הצדדים.
  • 3. מחממים חמאה במחבת ברזל. מטגנים את הכבד קלות משני הצדדים. שופכים לכיור את החמאה והשומן שניגרו במחבת.
  • 4. מחזירים את המחבת לכיריים ומזליפים בזהירות את הקוניאק - מתלקחת להבה ואז מוסיפים את המדירה, בכמות של מצקת מרק.
  • מצמצמים את הפורט. הופכים את הכבד משני צידיו.
  • לריבת הבצל:
  • לשטח את הבצל בתבנית, להוסיף צימוקים וקוביות תפוחי עץ. לפזר קוביות חמאה ולהכניס לתנור עד שמתקבלת מעין קונפיטורה.
  • להגשה:
  • מניחים את ריבת הבצל במרכז הצלחת ועליה את פרוסות הכבד. יוצקים עליהן את פורט המדירה שצומצם לחציו במחבת.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully