סנגרייה אדמונית ומתקתקה
איך רוקחים את המשקה הספרדי האדמוני והמתקתק
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 כוסות פרי חתוך לקוביות קטנות (תפוחים, אגסים, תפוזים וכו')
- 1 בקבוק (750 מ"ל) יין אדום יבש
- 200 מ"ל מיץ תפוזים סחוט טרי
- 150 מ"ל מי סוכר
- 150 מ"ל ליקר תפוזים
- 50 מ"ל ברנדי
- 2 מקלות קינמון
- 3 או 4 שיני ציפורן שלמות
- * אפשר להוסיף גם הל, אגוז מוסקט ואפילו כמה גרגרים שלמים של פלפל שחור
אופן ההכנה
- 1. מניחים את הפירות החתוכים בקערה עמוקה או בקנקן ויוצקים פנימה את היין, המיץ, הסוכר והליקרים.
- 2. מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומניחים במקרר לכמה שעות לספיגת הטעמים.
- 3. מגישים קר בכוסות יין אדום ומוסיפים כמה קוביות פרי חתוך לכל כוס.