דגים ופירות ים במרינדת תפוזים
במיוחד עבור יום העצמאות, ערן ירוחם זורק על המנגל שיפודים אחרים לגמרי- של פירות ים ודגים, כשהם עטופים במרינדה של תפוזים ולימון.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 ½ קילו של דגים או פירות ים - (מומלץ קלאמרי, שרימפס, פילה דניס או פילה לברק)
- 5 כפות שמן זית
- 2 כפות שמן שומשום קלוי
- מיץ משני תפוזים
- גרד מ-1 לימון
- מיץ מ-1/2 תפוז טרי
- 1 כף דבש
- מלח ופלפל לבן
אופן ההכנה
- 1. מרתיחים את מיץ התפוזים במחבת על להבה גבוהה למשך 3 דקות, עד שהכמות מצטמצמת ל-4 כפות מיץ סמיך ומרוכז.
- 2. מערבבים את מיץ התפוזים עם שאר החומרים, מצרפים את פירות הים, ומשרים במקרר עד הצליה.
- 3. משפדים את פירות הים על שיפוד וצולים ממש לפני ההגשה, תוך כדי הברשה בנוזל ההשריה.