שרימפס בנוסח גווילין
גווילין היא עיר מוכרת פחות מסין, ממנה מגיעה המנה הזו, בה דומיננטיים רוטב ההויזן, בצירוף פלפל חריף וכמובן רוטב סויה. מתכון של מסעדת "חסילון" בהרצליה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 40 שרימפסים בגודל בינוני
- 1/4 כוס צ'ילי מתוק חריף
- 4 כפות מלאות רוטב הויזן
- 4 כפות רוטב סויה
- 4 כפות שמן שומשום
- 1/4 כוס יין לבן יבש
- 2 כפות שומשום
אופן ההכנה
- 1. מקלפים את השרימפסים ומשאירים את הזנב בלבד.
- 2. יוצקים לכלי עמוק את הצ'ילי, רוטב ההויזן, הסויה, שמן השומשום והיין ומערבבים היטב, עד שהתערובת נעשית הומוגנית.
- 3. מחממים מחבת על אש גדולה לשתי דקות, יוצקים את התערובת ומוסיפים את השרימפסים. מערבבים את התערובת יחד עם השרימפסים על אש בינונית במשך שתי דקות ומורידים מהאש.
- 4. מניחים 10 שרימפסים בכל צלחת, ויוצקים עליהם מהרוטב. מפזרים על כל צלחת גרגרי שומשום ומגישים.