עוגת שוקולד בשלוש שכבות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לבסיס:
- 250 גר' שוקולד מריר
- 50 גר' שוקולד חלב
- 100 גר' חמאה
- 1/2 כוס סוכר
- 1 סוכר וניל
- 100 גר' שקדים טחונים
- 3 כפות קמח
- ביצה
- לשכבה 2:
- 200 גר' שוקולד לבן
- 1/2 1 שמנת מתוקה (350 מ"ל)
- 4 כפות אינסנט פודינג וניל
- לשכבה 3:
- 1 שמנת מתוקה
- 1/2 1 כוסות חלב
- 1 אינסטנט פודינג וניל
- כף שטוחה אבקת נס קפה
- 50 גר' שוקולד חלב או מקופלת, לגרר מעל
אופן ההכנה
- 1. מכינים את הבסיס: מחממים תנור ל-160 מעלות. ממיסים בסיר את השוקולד והחמאה. מוסיפים את שאר מרכיבי הבסיס ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית קפיצית מס' 28 ואופים 25-30 דקות. מצננים.
- 2. מכינים את השכבה השנייה: ממיסים בסיר שוקולד עם שמנת מתוקה. מוסיפים את הפודינג ומערבבים היטב. מצננים מעט. שופכים מעל הבסיס ומכניסים לקירור (לשעתיים בערך).
- 3. מכינים את השכבה השלישית: מקציפים את השמנת עם החלב, נס קפה ואבקת הפודינג. מורחים על העוגה ומגררים מעל שוקולד.