פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      בצק סוכר בהכנה ביתית

      יותר קל ומומלץ לקנות, אבל אם אתם מתעקשים הנה מתכון של אסנת סדן.

      9 מדרגים / 3.13 כוכבים

      שלבים בעבודה עם בצק סוכר (עוגתית) - שלב 9 (מערכת וואלה! NEWS)
      שלבים בעבודה עם בצק סוכר (עוגתית) - שלב 9 (מערכת וואלה! NEWS)

      מצרכים

      • (Rolled Fondant)
      • חומרים:
      • 1 ק"ג אבקת סוכר (אני מעדיפה את זו של "גלעם" - היא דקה מאוד)
      • 7 גרם (1/2 שקית) אבקת ג'לטין
      • 30 מ"ל (2 כפות) מים
      • 1 כפית תמצית טעם (למשל תות)
      • 120 גרם (1/3 כוס) גלוקוזה נוזלית
      • 30 גרם (2 כפות) גליצרין (קונים בבתי מרקחת ואומרים שזה מיועד למזון)
      • 1 חלבון ביצה

      אופן ההכנה

      • 1. זורים אבקת ג´לטין על המים. ממתינים כ-10 דקות לספיגה. ממיסים בעדינות על אדים, או במיקרוגל עד שהמים חמים והג´לטין נמס (אסור שהמים ירתחו. כדאי לבדוק עם האצבעות שכל הג'לטין נמס ואין גבישים זעירים).
      • 2. מוסיפים תמצית טעם, גלוקוזה, וגליצרין. מערבבים.
      • 3. מוסיפים לאבקת הסוכר ומערבבים עם החלבון עד לקבלת "בצק" (ניתן להיעזר במיקסר).
      • 4. מעבירים למשטח עבודה עם עמילן-תירס (קורנפלור) ומעבדים כמו בצק עד שרך וגמיש. אם הבצק קשה מדי - מוסיפים מעט חלבון; אם הוא רך מידי – מוסיפים אבקת סוכר. ניתן להשתמש מיד.
      • אחסון: עטוף היטב, בטמפרטורת החדר מספר חודשים. אפשר לשמור במקרר למשך זמן ממושך יותר. אם הבצק מתייבש במהלך האחסון אפשר להוסיף לו מעט חלבון ביצה להגמשה.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -