- 1. שמים את החמאה והשוקולד הלבן בקערה וממיסים במיקרו, עד שמתקבל נוזל אחיד. יוצקים לתחתית התבנית ומניחים להתקרר, עד שמתייצב. אם ממהרים, אפשר להכניס למקרר לכמה דקות.
-
- 2. מערבבים את פירורי העוגה עם הקקאו, הריבה והליקר/תמצית הווניל והמים, עד שמתקבל מעין בצק שוקולדי יציב. משטחים את התערובת מעל לשוקולד שבתבנית ומחליקים את פני התערובת.
-
- 3. מכסים את התבנית בניילון נצמד או בנייר אלומיניום, מכניסים למקרר ומצננים כמה שעות, עד שהעוגה יציבה. פורסים בזהירות, כדי לא לשבור את ציפוי השוקולד, ומגישים כשהציפוי פונה כלפי מעלה.
-
- שדרוג: אפשר להפוך את העוגה לעוגת שוקולד-פירות. קולפים וחותכים לקוביות 2 תפוחים או אגסים (אפשר שיהיו קצת נבולים). מחממים במחבת 25 גרם חמאה, מוסיפים את התפוחים/אגסים ו-2 כפות סוכר, ומבשלים כמה דקות, עד שמתרכך. מערבבים, בלי נוזלי הבישול, עם התערובת בשלב 2, ואם יש צורך, מוסיפים מעט מהנוזלים. לליקר שבעוגה כדאי להשתמש בליקר תפוחים או אגסים, ואם יש לכם ריבת תפוחים או אגסים- מה טוב.