- 1. מחממים תנור ל-175 מעלות. משמנים את התבנית.
-
- 2. מקציפים במיקסר (או במיקסר יד) את הביצים והסוכר, עד שהתערובת תפוחה, אחידה וחלקה. מוסיפים את השמן ומקציפים עוד כ-2 דקות. מוסיפים תמצית וניל.
-
- 3. מנמיכים את מהירות המיקסר (או המיקסר יד) למינימום, ומוסיפים לסירוגין את הקמח, אבקת אפיה, אבקת סודה לשתיה, קקאו וחלב, ואת המילקי/ יוגורט/ מעדנים, רק עד שהתערובת אחידה. מפסיקים את פעולת המיקסר, מוסיפים את המים הרותחים ומיד מערבבים היטב בכף עץ, עד שהתערובת אחידה. אם מוסיפים תוספות- זה הזמן. מוסיפים לבלילה ומערבבים ערבוב קצר.
-
- 4. מעבירים לתבנית ואופים כ-35-40 דקות, או עד שהעוגה יציבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.