וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת שוקולד ומילקי

מתכון מאת: סמדר ולטר, מערכת וואלה

עוגת שוקולד (סמדר ולטר). מערכת וואלה
עוגת שוקולד (סמדר ולטר)

מצרכים למתכון

  • 3 ביצים
  • 1.5 כוסות סוכר
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1.5 כוסות קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 7 כפות אבקת קקאו
  • 1/3 כוס חלב
  • 1 כוס מים רותחים
  • 1 גביע מילקי (כולל הקצפת) בכל טעם, או מעדן בכל טעם, או יוגורט בכל טעם.
  • * תוספות: לא חובה, אבל אפשר לצרף כ- 1/2 כוס תוספות המתאימות בטעמן לטעם המעדנים. דוגמאות: אגוזי פקאן או מלך, למעדן בטעם אגוזים; שוקולד צ'יפס חום או לבן, למעדן בטעם שוקולד או וניל, ועוד.
  • * תבנית עגולה בקוטר 26 או 28 ס"מ.

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-175 מעלות. משמנים את התבנית.
  • 2. מקציפים במיקסר (או במיקסר יד) את הביצים והסוכר, עד שהתערובת תפוחה, אחידה וחלקה. מוסיפים את השמן ומקציפים עוד כ-2 דקות. מוסיפים תמצית וניל.
  • 3. מנמיכים את מהירות המיקסר (או המיקסר יד) למינימום, ומוסיפים לסירוגין את הקמח, אבקת אפיה, אבקת סודה לשתיה, קקאו וחלב, ואת המילקי/ יוגורט/ מעדנים, רק עד שהתערובת אחידה. מפסיקים את פעולת המיקסר, מוסיפים את המים הרותחים ומיד מערבבים היטב בכף עץ, עד שהתערובת אחידה. אם מוסיפים תוספות- זה הזמן. מוסיפים לבלילה ומערבבים ערבוב קצר.
  • 4. מעבירים לתבנית ואופים כ-35-40 דקות, או עד שהעוגה יציבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully