וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת שוקולד על בסיס חמאה

להכנת העוגה משתמשים בוו גיטרה של המיקסר. אם אין, אפשר להשתמש במיקסר יד.

מתכון מאת: סמדר ולטר, מערכת וואלה

עוגת שוקולד על בסיס חמאה (סמדר ולטר). מערכת וואלה!
עוגת שוקולד על בסיס חמאה (סמדר ולטר)

מצרכים למתכון

  • 150 גרם חמאה או מרגרינה רגילה/בטעם חמאה, רכה מאוד
  • 1 כוס סוכר
  • 3 ביצים
  • 2 כוסות קמח תופח (או 2 כוסות קמח רגיל +2 כפיות אבקת אפייה)
  • 4 כפות אבקת קקאו
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 גביעי מילקי (כולל הקצפת) בכל טעם, או מעדן בכל טעם, או יוגורט בכל טעם.
  • * תוספות: לא חובה, אבל אפשר לצרף כ- 1/2 כוס תוספות המתאימות בטעמן לטעם המעדנים. דוגמאות: אגוזי פקאן או מלך, למעדן בטעם אגוזים; שוקולד צ'יפס חום או לבן, למעדן בטעם שוקולד או וניל, ועוד.
  • * תבנית עגולה בקוטר 24 או 26 ס"מ.

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-175 מעלות. משמנים את התבנית.
  • 2. מערבלים במיקסר (או במיקסר יד) את החמאה/מרגרינה והסוכר, עד שהתערובת אחידה וחלקה. מוסיפים את הביצים, אחת-אחת, ומערבלים היטב אחרי כל הוספה, עד שהן נבלעות בתערובת. מוסיפים תמצית וניל.
  • 3. מנמיכים את מהירות המיקסר (או המיקסר יד) למינימום, ומוסיפים לסירוגין את הקמח, הקקאו ואת המילקי/ יוגורט/ מעדנים, רק עד שהתערובת אחידה. אם מוסיפים תוספות- זה הזמן. מוסיפים לבלילה ומערבבים ערבוב קצר.
  • 4. מעבירים לתבנית ואופים כ-30-35 דקות, או עד שהעוגה יציבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully