עוגת שוקולד על בסיס חמאה
להכנת העוגה משתמשים בוו גיטרה של המיקסר. אם אין, אפשר להשתמש במיקסר יד.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 150 גרם חמאה או מרגרינה רגילה/בטעם חמאה, רכה מאוד
- 1 כוס סוכר
- 3 ביצים
- 2 כוסות קמח תופח (או 2 כוסות קמח רגיל +2 כפיות אבקת אפייה)
- 4 כפות אבקת קקאו
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 גביעי מילקי (כולל הקצפת) בכל טעם, או מעדן בכל טעם, או יוגורט בכל טעם.
- * תוספות: לא חובה, אבל אפשר לצרף כ- 1/2 כוס תוספות המתאימות בטעמן לטעם המעדנים. דוגמאות: אגוזי פקאן או מלך, למעדן בטעם אגוזים; שוקולד צ'יפס חום או לבן, למעדן בטעם שוקולד או וניל, ועוד.
- * תבנית עגולה בקוטר 24 או 26 ס"מ.
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-175 מעלות. משמנים את התבנית.
- 2. מערבלים במיקסר (או במיקסר יד) את החמאה/מרגרינה והסוכר, עד שהתערובת אחידה וחלקה. מוסיפים את הביצים, אחת-אחת, ומערבלים היטב אחרי כל הוספה, עד שהן נבלעות בתערובת. מוסיפים תמצית וניל.
- 3. מנמיכים את מהירות המיקסר (או המיקסר יד) למינימום, ומוסיפים לסירוגין את הקמח, הקקאו ואת המילקי/ יוגורט/ מעדנים, רק עד שהתערובת אחידה. אם מוסיפים תוספות- זה הזמן. מוסיפים לבלילה ומערבבים ערבוב קצר.
- 4. מעבירים לתבנית ואופים כ-30-35 דקות, או עד שהעוגה יציבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.