- 1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את התבנית.
-
- 2. שמים בקערת מיקסר את החמאה והסוכר וטורפים עם וו גיטרה, במהירות בינונית, עד שהתערובת אחידה ואוורירית. מוסיפים את הביצים, אחת-אחת, עד שהן נבלעות בתערובת ומתקבלת קציפה בהירה ואוורירית.
-
- 3. מנפים יחד את הקמח והקקאו. מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום.
-
- 4. מוסיפים לקציפה מחצית מהקמח והקקאו ומחצית מהריוויון ומעבדים רק עד שהם נטמעים בבלילה. מוסיפים את שארית הקמח והקקאו ושארית הריוויון ומעבדים עד שהבלילה חלקה ולא יותר. תתקבל בלילה נוזלית, וזה בסדר.
-
- 5. יוצקים את התערובת לתבנית, ואופים כ-35-40 דקות, או עד שהעוגה יציבה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש.
-
- הערות ותוספות:
- * לעוגה אוורירית אף יותר, בסעיף 2 טורפים את החמאה והסוכר עם החלמונים בלבד. את החלבונים מקציפים בנפרד לקצף רך ומקפלים בעדינות עם התערובת המוכנה (בסוף שלב 4).
-
- * אם אין מיקסר: בשלב 2 אפשר להשתמש במיקסר יד חשמלי. בשלב 4 מקפלים את הקמח, הקקאו והריוויון בעזרת מרית או בהקצפה איטית בעזרת מיקסר יד חשמלי.
-
- * ניתן לצפות את העוגה בכל קרם שאהוב עליכם, אבל היא טעימה, עשירה ועסיסית גם כך.