וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מאפינס תירס וריוויון

מאפינס הם כמעט תמיד דבר קל, טעים ומהיר. על אהבתי למאפינס עוד יש הרבה לכתוב, בינתיים, הנה מתכון נפלא, למאפינס קלים במיוחד להכנה. כדאי להגיש אותם חמים, עם חמאה או ממרח אהוב אחר.

מתכון מאת: סמדר ולטר, מערכת וואלה

מאפינס ריוויון ותירס  ( סמדר ולטר ). מערכת וואלה
מאפינס ריוויון ותירס ( סמדר ולטר )

מצרכים למתכון

  • 1/2 כוס קמח תירס
  • 1/4 כוס קמח תופח או 1/4 כוס קמח רגיל +רבע כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 250 גרם גרעיני תירס- משומרים ומסוננים, או קפואים שהופשרו
  • 1 ביצה טרופה
  • 1 כוס ריוויון
  • 1 כף רוטב צ'ילי מתוק
  • 100 גרם גבינה צהובה קשה כלשהי, מגוררת. אפשר לערבב כמה סוגים- הזדמנות טובה להיפטר גם משאריות גבינה שבמקרר.
  • *תבנית מאפינס עם 12 שקעים

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-175 מעלות. משמנים את השקעים או מרפדים במנג'טים (מס' 5).
  • 2. מערבבים בקערה את 2 סוגי הקמח, סודה לשתייה וגבינה צהובה.
  • 3. יוצרים גומה באמצע ומוסיפים לתוכה ריוויון, ביצה, רוטב צ'ילי ותירס. מערבבים בעדינות, בעזרת כף, רק עד שהתערובת אחידה.
  • 4. מחלקים את התערובת בין השקעים ואופים כ-20-25 דקות, או עד שהמאפינס תפוחים וזהובים. מצננים כמה דקות ומשחררים מהתבנית.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully