משקה סילבסטר
מתכון מבית "שוקוטופ", חיפה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- מרכיבים למנה זוגית:
- 70 גר' שוקולד מריר משובח
- 70 גר' שוקולד חלב משובח
- 2 כפיות אבקת קקאו
- 160 סמ"ק חלב (כוס)
- 40 סמ"ק שמנת מתוקה (4 כפות)
- 1 כף ליקר קלואה
- 2 כפות וויסקי ג'וני ווקר RED LABEL (או BLACK LABEL, למשקיעים)
אופן ההכנה
- 1. קוצצים את השוקולד (החלב והמריר) ושמים בשתי כוסות זכוכית גבוהות.
- 2. מרתיחים חלב ושמנת בסיר קטן, ויוצקים על השוקולד (מחלקים שווה בשווה בין הכוסות).
- 3. מערבבים היטב עם כפית ארוכה עד שהשוקולד נמס ומתקבל נוזל סמיך וכהה.
- 4. מוסיפים קקאו (לארומה) ואת האלכוהול ומערבבים עוד טיפה.
- מגישים חם.