וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טוסט סינייה

חצילים, בשר טחון, סילאן, צנוברים וטחינה על טוסט אחד.

מתכון מאת: דנה שיין, מערכת וואלה

טוסט. ShutterStock
טוסט

מצרכים למתכון

  • 9 פרוסות לחם (איזה שאוהבים) בעובי 2 ס"מ
  • 9 פרוסות חצילים מטוגנים
  • 500 גר' בשר טחון (מומלץ כבש)
  • 1 כף סילאן
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 2-4 שיני שום קצוץ דק
  • 100 גר' צנוברים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • מעט כמון
  • מעט מוסקט טרי מגורר
  • 2 כוסות טחינה (טחינה ה"יונה" + מים, מיץ לימון ומלח)
  • מעט שמן קנולה ושמן זית
  • להגשה:
  • ½ כוס ראשד ופטרוזיליה קצוצים דק

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את השמן במחבת ומזהיבים את הבצל. מוסיפים את השום ומערבבים.
  • 2. מוסיפים את בשר הכבש הטחון ומטגנים עד סגירה.
  • 3. מוסיפים את הסילאן ומערבבים.
  • 4. מוסיפים את הצנוברים והתבלינים, מערבבים, מנמיכים את האש ומבשלים כ-15 דקות.
  • 5. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 6. משמנים תבנית במעט שמן זית ועורכים את פרוסות הלחם בצפיפות.
  • 7. מניחים על גבי כל פרוסת לחם פרוסת חציל ומניחים חופן מתערובת הבשר.
  • 8. אופים כ-10 דקות ואז יוצקים את הטחינה.
  • 9. מעבירים את התנור למצב גריל ומגביהים את החום ל-220 מעלות. צולים מספר דקות עד שהטחינה מתקשה.
  • 10. להגשה: חותכים את הפרוסות שהטחינה התקשתה מעליהם לפי קווי המתאר של הלחם מתחת או חותכים לצורת עיגול באמצעות פורמה. מניחים במרכז צלחת הגשה וזורים מעל תערובת של ראשד ופטרוזיליה.
  • 11. מגישים לצד סלט עגבניות ובצל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully