וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת היומולדת הכי שווה בעולם

אז לא נתעצל ואת הפתיבר נחליף בבצק פריך, על האינסטנט הסינטטי נוותר ובמקומו נשתמש בקרם מסקרפונה ונוסיף עוד כמה גודי'ז על הדרך. זו לא עוגה פשוטה, המון מרכיבים (משמינים ואיכותיים), המון שלבים והרבה סבלנות אבל, יומולדת יש רק פעם בשנה אז למי שאתם באמת אוהבים ו

מתכון מאת: דנה שיין, מערכת וואלה

אוסף כחול. ShutterStock
אוסף כחול

מצרכים למתכון

  • לבצק פריך:
  • 1 כוס קמח
  • ¼ כוס סוכר
  • 120 גר' חמאה חתוכה לקוביות
  • לקרם מסקרפונה:
  • ½ ק"ג גבינת מסקרפונה
  • כף תמצית וניל איכותית
  • 2 כפות גדושות אבקת סוכר
  • 200 גר' גבינת שמנת (פילדלפיה)
  • לציפוי קרם שוקולד לבן:
  • 250 מ"ל שוקולד לבן איכותי (ולרונה או פרוייבל)
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • שקית פירות יער קפואים
  • 30 גר' חמאה
  • 4 כפות אבקת סוכר
  • 2 כפות וישיניאק (ליקר דובדבנים)

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים את כל חומרי הבצק בעזרת מערבל בפולסים. כשמתקבלת תערובת פירורית, לשים מעט בידיים לקבלת בצק. משטחים בתבנית 24-26 (מרפדים גם את התחתית וגם את שולי התבנית) ס"מ ומצננים כרבע שעה במקרר. אופים כ-25 דקות באפייה עיוורת עד שהבצק מזהיב. (אפייה עיוורת – מניחים על הבצק משקולת, למשל, שעועית יבשה שגורמת לבצק לא לתפוח ולדפנות לא ליפול פנימה).
  • 2. מכינים את קרם המסקרפונה – מערבבים את כל המרכיבים לתערובת חלקה, מורחים על הבצק ומצננים מספר שעות במקרר עד שהקרם מתקשה.
  • 3. מכינים את ציפוי השוקולד הלבן: מביאים את השמנת המתוקה לסף רתיחה. מכבים את האש ומוסיפים את השוקולד הלבן. בוחשים בכך עץ עד להמסה. מצננים את הקרם במקרר ואז מקציפים עד שמתקבל קרם (אלוהי). מורחים על שכבת קרם המסקרפונה.
  • 4. מסננים את פירות היער מהנוזלים. מחממים את החמאה במחבת ומאדים אותם. מוסיפים את אבקת הסוכר והוישיניאק וממשיכים לאדות כ-5 דקות.
  • 5. מסננים את הפירות מנוזלי הרוטב ומפזרים על העוגה.
  • 6. מצננים הכל ביחד במקרר ואז חוגגים, היה שווה!

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully