וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת אגוזים, שוקולד וקוקוס, בציפוי שמנת

המתכון של לימור חסון, שהשתתף בתחרות "מפצח האגוזים" לשנת 2002.

מתכון מאת: מערכת וואלה!

עוגת שוקולד ואגוזים. מערכת וואלה!
עוגת שוקולד ואגוזים

מצרכים למתכון

  • 6 ביצים מופרדות
  • 1 כוס קוקוס
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס אגוזי קליפורניה קצוצים דק
  • 200 גרם שוקולד מריר מגורד
  • 1/2 כוס קמח (ניתן להוסיף גם קמח מצה)
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כוס יין או ברנדי
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 1 כוס נס-קפה חם
  • אבקת נס-קפה (לפי הטעם)
  • לציפוי:
  • שוקולד מגורר
  • אגוזי קליפורניה חתוכים

אופן ההכנה

  • 1. מקציפים 6 חלבונים עם חצי כוס סוכר.
  • 2. מערבבים בקערה נפרדת 6 חלמונים, חצי כוס סוכר ויין. מוסיפים את העיסה לחלבונים המוקצפים, ומקציפים במהירות הכי נמוכה.
  • 3. בקערה נוספת מערבבים את השוקולד, האגוזים, הקמח, הקוקוס ואבקת האפייה.
  • 4. מוסיפים את תערובת השוקולד בתנועות עטיפה לביצים המוקצפות.
  • 5. משמנים תבנית עגולה בקוטר 26. יוצקים את התערובת ואופים בחום 180 מעלות כ-45 דקות. העוגה מוכנה כאשר קיסם נעוץ יוצא נקי לחלוטין.
  • 6. מרטיבים את העוגה בעודה חמה בכוס נס-קפה חם.
  • 7. מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת נס קפה.
  • 8. מצפים את העוגה בשמנת המתוקה לאחר שהתקררה. מעטרים בשוקולד מגורד ובאגוזי קליפורניה מחולקים לרבעים. מקררים היטב לפני הגשה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully